Notícies - 23/08/2021

El I Circuit Català d’Escoles de Trail comença a dibuixar la seva història

Cerdanya Curses per Muntanya Curses per Muntanya

Més de 120 nens i nenes d’entre 5 i 10 anys i joves de fins a 15 anys de les diferents escoles de trail del país, s’han trobat a Alp (Cerdanya) aquest cap de setmana en el que ha estat el tret de sortida del I Circuit Català d’Escoles de Trail.

La prova que quedava emmarcada dins la celebració de la Vertialp, organitzada des del CE Cerdanya Pirineus, va servir per a tornar a veure el bon estat de salut pel que passen les curses per muntanya al país i per veure in situ la feina que fan les escoles de trail des de la base.

Aquest 22 d’agost quedarà marcat a la història de les curses per muntanya i de les escoles de trail com el dia que es va iniciar el primer circuit d’aquestes a Catalunya.

Des de l’organització es van dissenyar tres recorreguts diferenciats per als participants de les escoles de trail.

Sub 6 (5 i 6), Prebenjamí ( 7 i 8) i Benjamí (9 i 10) amb un recorregut de 1’5Km i 260m+ . Categoria Aleví (11 i 12) amb un recorregut de 3’5KM i 600m+ i categoria  Infantil (13 i 14) i Cadet (15 i 16) recorregut de 5Km i 800m+.

L’objectiu d’aquest circuit és crear unes petites festes de muntanya en les que els més petits, d’entre 4 i 13 anys. El circuit tot i tenir un aspecte competitiu de formació, vol fugir de guanyadors i perdedors i no farà una classificació final. Tots els participants tindran el mateix premi i per part de la FEEC es volen incentivar els valors de la muntanya en les joves promeses de les curses per muntanya del país.

Cerdanya primera estació

El Circuit Català d’Escoles de Trail havia de començar la temporada passada però a conseqüència de la pandèmia es va veure ajornat fins aquesta temporada.

La primera aturada del circuit ha estat a Alp on el CE Cerdanya Pirineus ha estat l’encarregat d’organitzar aquesta primera prova. L’entitat de la Cerdanya va fer una aposta per la seva escola que va nèixer fa cinc anys. L’escola va començar amb 7 nens/es de la comarca que els hi agradava la muntanya i l’esport. Al llarg dels anys l’escola ha anat creixent, ensenyant valors i respectant l’entorn i els companys. Aquest any l’escola del CE Cerdanya Pirineus té més de 50 nens/es que gaudeixen dels entrenaments i la muntanya.

8 proves repartides en un calendari escolar

El Circuit estarà format per vuit proves repartides durant el 2021 i 2022, en mesos escolars. Per escollir-les s’han repartit de tal manera que no hi hagi acumulació de proves, sinó que estiguin diversificades entre l’agost del 2021 al juny de l’any 2022.

Després de l’estrena a la Verticalp, la pròxima cita serà el pròxim 5 de setembre a Osona a la Up Xic.

• 5 de setembre 2021 – Up Xic (Centre Excursionista Voltreganès)
  • 25 de setembre 2021 – Entre Castells Vilajuiga (GE Capgirell – Club Trail Running Cap de Creus )
  • 19 de desembre 2021 – Raions (Centre Excursionista de Catalunya)