Notícies - 09/03/2022

El I Circuit Català d’Escoles de Trail enceta la seva recta final

Alt Empordà Curses per Muntanya Curses per Muntanya

El I Circuit Català d’Escoles de Trail ha celebrat la seva cinquena cursa de les vuit en què consisteix el calendari. Aquestes curses detinades a les escoles de trail i als més petits, segueixen el seu recorregut pel país i l’última aturada ha estat a Vilajuïga (Alt Empordà).

Envoltada per la cursa Entre Castells s’ha celebrat la quarta edició de la ENTRE CASTELLS KIDS, una prova organitzada conjuntament entre la Escoleta Trail Running Cap de Creus i el Grup Excursionsita Capgirell Vilajuïga. En total 120 nens i nenes van participar d’aquesta cita amb les curses per muntanya infantils.

La prova pensada perquè els mes petits de la casa experimentin l’emoció, i la sensació de participar en una gran cursa. La proposta amb diferents recorreguts per a totes les categories ha portat a una nova jornada de retrobament entre les escoles de trail de Catalunya.

Un cop celebrada aquesta prova, el calendari comença la seva recta final amb les últimes tres curses. L’1 de maig arriba la Mitja Kids organitzada des de la Barcelona Escola Trail, el 28 de maig la Mini Trail de l’Escola de Trail Xics del Montseny i el 4 de juny tancarà aquest I Circuit la Berga Kids, dins la Berga Trail que organitzada des de l’AE Mountain Runners del Berguedà, serà campionat de Catalunya de curses d’Ultraresistència.

La primera edició del Circuit Català d’Escoles Trail

El propòsit de crear aquest circuit va aparèixer quan el seleccionador de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya i director del Centre de Tecnificació, Pere Rullan, va detectar, juntament amb el tècnic Fernando Rosa, l’important treball que es fa des de les entitats amb les escoles de trail. Molts dels joves que entraven amb 15 anys al Centre de Tecnificació, provenien d’una escola de trail i es va buscar la manera de treballar de forma conjunta entre la FEEC i aquestes entitats. Tenir una quarantena d’escoles censades amb uns 1.800 joves sota la seva tutela no era quelcom fàcil d’obviar.

Tal com va apuntar Rullan en una entrevista el febrer de 2020, la diferència recau en el format de les proves: “Volem que les curses siguin festes de muntanya, no tan encarades en la competició. Intentarem incentivar la introducció d’altres activitats per tal que no només hi hagi la cursa”. Això podria incloure, per exemple, el muntatge d’un rocòdrom o d’altres activitats relacionades amb el medi.

A més, pel que fa als reconeixements, seran exclusius de cada cursa i es premiarà a tots els nois i noies per igual, no hi haurà ni un campionat ni un reconeixement global del circuit.