FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

El Grup Excursionista Bell Matí de Llagostera celebra el 50è aniversari reivindicant l’excursionisme | FEEC

Notícies - 07/10/2014

El Grup Excursionista Bell Matí de Llagostera celebra el 50è aniversari reivindicant l’excursionisme

Societat

El Grup Excursionista Bell Matí de Llagostera (el Gironès) inicia la commemoració del 50è aniversari amb una exposició amb el títol “GE Bell Matí, 50 anys fent poble”. La mostra, oberta els dissabtes i diumenges al públic, de 12 a 14 i de 18 a 20 hores, inclou documentació, com ara: els programes de la Festa Major de la Llagostera, de quan l’organitzava l’entitat, concerts, conferències i altres activitats, així com fotografies i material de muntanya antic. El 12 d’octubre, coincidint amb la Fira del Bolet que se celebra al municipi, l’exposició estarà oberta de 11 a 14 i de 17 a 20 hores.

L’entitat ha previst activitats durant tot l’any per celebrar el 50è aniversari, les quals va presentar en un acte celebrat al Teatre del Casino Llagosterenc el divendres passat. Una de les activitats properes més destacades inclosa en la celebració és la Llagostrail Ridaura, una cursa de mitja muntanya que no defuig del desnivell i que permet endinsar-se, a partir de tres recorreguts de distàncies diferents, a la Vall del Ridaura.

50 anys d’excursionisme a Llagostera

A principis del segle XX se sap que ja es feien excursions al voltant de la vila de Llagostera encarades, però, més a l’arqueologia i la geologia que a l’excursionisme. Després, en arribar els mestres Julià Cutillé i Abelard Fàbregas, es va fomentar l’afició excursionista.

Abans de la guerra els excursionistes del municipi es van ajuntar en l’Aciell (Agrupació Cultural i Excursionista de Llagostera), la qual va realitzar una intensa activitat i, entre d’altres, va organitzavar moltes excursions a l’alt Pirineu.

Amb l’esclat de la guerra va desaparèixer tot, i no va ser fins després de la repressió franquista que es van començar a organitzar sortides periòdiques a la muntanya novament. Gràcies a aquesta tradició excursionista local, quan es va fundar el Grup Excursionista Bell-Matí el 1965, ràpidament es va aconseguir cridar l’atenció de molta gent, fins arribar als cinquanta anys.