FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 07/04/2017

El Grup Cavall Bernat ret homenatge a Jordi Álvarez i Agustí Ventura

Cultura Escalada Societat

El Grup Cavall Bernat ha celebrat aquest dissabte 1 d’abril la seva 34a trobada anual al municipi del Bruc, als peus de la muntanya de Montserrat. Una trobada que reuneix els escaladors que han coronat la inconfusible agulla montserratina, alguns dels més representatius de diferents èpoques.

A la trobada d’enguany, els veterans escaladors Jordi Álvarez i Agustí Ventura han estat homenatjats pel Grup Cavall Bernat. Tant un com l’altre tenen una llarga trajectòria com a escaladors i han marcat tota una referència amb obertures a la zona. El 1954, Jordi Álvarez, juntament amb Jordi Ayats i Miquel Navarro, obria la via Puigmal a Cavall Bernat. Ho recollíem a la revista Vèrtex 187, amb una petita entrevista a l’homenatjat.

Per la seva banda, Agustí Ventura, escalador montserratí, també obrí una via a la mateixa agulla dos anys abans, el 1952, la GAM, acompanyat per Jaume Vendrell, Julián Carbó i Josep Maria Balcells. L’entrevistàvem a la revista Vèrtex 252, on ens explicava que “des que es va jubilar deu haver fet unes noranta escalades montserratines”.

Durant l’acte també es va dur a terme la tradicional cerimònia d’imposició de medalles als nous cavallistes que ingressaven al Grup Cavall Bernat i es va recordar els que ja ens han deixat: Josep Aspachs, Alfons Udina (“Sete”), Albert Montpart i Josep Mª Mèrida.

Més d’un centenar d’amants de l’escalada van assistir a l’acte acompanyat per l’Orquestrina Vents de Ball. Aquest va acabar amb un dinar on es féu el tradicional sorteig de material relacionat amb l’excursionisme.