FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 03/09/2015

El GRAE dels Bombers de la Generalitat repara l’emissora d’emergència del refugi Baiau

Els tècnics de telecomunicacions de la Regió de Lleida, que pertanyen al Grup d’Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers de la Generalitat ha reparat l’emissora d’emergència del refugi lliure de Baiau “Josep Maria Montfort”, que estava espatllada.

Després de l’actuació de manteniment que el Centre Excursionista Els Blaus de Sarrià (Barcelona) va portar a terme al refugi, es va detectar que l’avisador d’aquest equipament no funcionava.

L’Àrea de Refugis de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) es va posar en contacte amb els tècnics corresponents que, utilitzant l’helicòpter de la base de Tírvia, ja han reparat l’emissora, una eina bàsica per avisar als cossos de rescat en cas d’accident.

El Baiau”Josep Maria Montfort” és un dels equipaments de la xarxa de refugis de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), està situat a 2.517 metres a la zona de Vall Ferrera, al Parc Natural de l’Alt Pirineu, i la població més propera és Àreu (el Pallars Sobirà). El refugi disposa de 18 places i és accessible amb cotxe per la pista que va des d’Àreu fins al pont de la Molinassa, i a peu des d’Àreu o des del pont de la Molinassa resseguint el GR 11.