FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Albert Torrent
Foto: Albert Torrent

Notícies - 25/03/2020

El Govern allarga un any les beques d’alt rendiment pels esquiadors de muntanya de la FEEC

Cerdanya Nord Esquí de muntanya

El Govern de la Generalitat decideix allargar el període de les beques del programa ARC (Alt Rendiment Català) fins al 2021 per no perjudicar a aquells esportistes becats que han de competir als JJOO de Tòquio.  L’ajornament d’aquests Jocs a l’estiu del 2021 ha fet que des de la Secretaria General de l’Esport s’hagi decidit mantenir les beques a esportistes catalans fins a la celebració d’aquests. Aquesta decisió presa pel Govern altera  l’habitual període olímpic dels ajuts de 4 anys.

Des de que va començar aquest programa el passat 2016 un cop tancats els JJOO de Rio de Janeiro el govern català ha destinat 36M d’euros en els ajuts i beques als esportistes.

En total aquesta mesura afectarà a 530 esportistes catalans entre els que trobem els quatre esquiadors de muntanya de la FEEC, Maria Costa (AE Mountain Runners del Berguedà), Pau Coll (Ski Club Camprodon), Albert Pérez (CE La Xiruca Foradada) i Guillem Farriol (UE Matadepera), els quatre esquiadors de muntanya es troben a la UFR STAPS a Font Romeu (Cerdanya nord) on realitzen la seva estada de tecnificació.  En total la beca per esportistes d’alt rendiment de la FEEC per part del Govern català és de 32.000€.

El Secretari General de l’Esport Gerard Figueras ha presentat també altres mesures per intentar aturar el cop provocat per part de la pandèmia de la Covid-19 a l’esport català.

Fragment del comunicat oficial del Govern català on s’allarga el programa de beques ARC:

“Pel que fa als esportistes que formen part del programa d’Alt Rendiment Català (ARC) i a causa de l’ajornament dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio 2020, la SGEAF adoptarà dues mesures excepcionals de suport. En primer lloc, prorrogarà el Programa ARC, inicialment previst pel cicle 2017-2020, fins al 2021, per tal de garantir als 530 esportistes catalans inclosos en aquest programa les mateixes condicions per intentar accedir als Jocs de Tòquio del 2021.  I, en segon lloc, garantirà l’aportació econòmica necessària per tal de fer efectiva la pròrroga d’un any més del Programa ARC de nou milions d’euros addicionals, que se sumaran als 36 milions ja destinats pel Govern en el cicle 2017-2020, aportació econòmica destinada majoritàriament al col·lectiu d’esportistes, federacions i tècnics inclosos dins aquest programa, per tal de garantir les ajudes en forma de beques i subvencions als efectes de seguir preparant la cita olímpica pel 2021″.