FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

El fort vent fa tirar enrere a Latorre en el seu primer intent | FEEC

Notícies - 11/07/2016

El fort vent fa tirar enrere a Latorre en el seu primer intent

Alpinisme

Ferran Latorre ha fet marxa enrere en el seu primer intent de fer el cim del Nanga Parbat (8.125m). El fort vent que bufava en el moment de fer aquest primer atac al cim ha fet que l’expedició de Latorre, amb Helias Millerioux i Yannick Graziani, hagi arribat fins els 7.800 metres, on ha decidit mantenir la prudència i esperar una nova finestra de bon temps per poder arribar al que ha de ser el seu tretzè vuit mil.

Latorre ha piulat al seu compte de Twitter ben aviat amb un clar “Intent de cim fallit. Hem fet marxa enrere. Massa vent. Ho tornarem a intentar”.

Captura de pantalla 2016-07-11 a les 10.04.57

Latorre penjava a la seva plana web aquest cap de setmana un “Ho intentem” on l’alpinista català explicava el seu primer intent per la nova via que està obrint per fer el cim del Nanga Parbat.

“Avui mentre llegiu aquestes paraules estarem camí del Camp 1. Haurem sortit ben aviat del CB, cap a les cinc de la matinada, per evitar la caiguda de pedres pel corredor d’entrada, que amb la sortida del sol i la calor és força probable.

Aquest cop, per fi, anirem força lleugers de pes, amb la qual cosa creiem que anirem força més ràpid que les altres vegades.

A partir d’aquest punt, la nostra estratègia variarà segons la previsió metrològica”.

Latorre ha sortit des del C4 situat a 7.400 metres (fotografia de portada) i espera poder aprofitar els pròxims dies, on fins dimecres, en principi, es pot obrir aquesta finestra de bon temps.

Ferran Latorre explicava també quina seria la seva estratègia per atacar el cim: “Per a atacar la piràmide final, tenim dues alternatives. O bé escalar un corredor indefinit que porta fins al cim Nord del Nanga Parbat, o bé anar a buscar el coll septentrional per a escalar l’aresta fins al mateix cim nord. Des d’aquest, una aresta plana i en principi fàcil ens menarà fins al cim principal”.