FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 14/11/2023

El festival de cinema de muntanya de Torelló, més enllà de la pantalla

Osona Cultura Curses per Muntanya

El Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló presenta un programa molt plural, a més a més de les projeccions. El Camp Base, que s’instal·larà a la Plaça Nova del municipi, serà l’epicentre de les diferents activitats que s’oferiran cada tarda. A més d’això, se celebraran diverses taules de debat i ponències.

El dilluns 20 de novembre serà el torn per a la taula “Un quart de segle de la selecció catalana de Curses per Muntanya”, que comptarà amb la participació de Jordi Marimón, primer seleccionador català; Agnès Riera, primera dona que va córrer per la Selecció Catalana, i Pere Rullan, actual seleccionador de l’especialitat.

La FEEC participarà en la programació fora de pantalla i amb l’entrega del premi Flor de Neu de plata

Les propostes continuaran, l’endemà, dimarts 21 de novembre, amb “Mites i realitats de la predicció meteorològica (a muntanya)”. Pere Esteban, tècnic del Servei Meteorològic de Catalunya i coordinador del portal Meteomuntanya, serà l’encarregat de realitzar la ponència.

Aida Torres, l’exitosa escaladora del Centre Excursionista Torelló, serà ponent el dimecres 22 de novembre. El certamen avançarà amb aquestes i d’altres activitats fins al dia 26, el programa complet pot consultar-se en aquest enllaç.

Totes les ponències començaran a les 19h a la carpa que s’instal·larà a la Plaça Nova de Torelló i l’entrada és gratuïta per a tothom.

Cinema de muntanya en estat pur 

Torelló, un cop més, tornarà a respirar muntanya i cinema aquesta tardor. La 41a edició del Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló se celebrarà del 17 al 26 de novembre en aquest municipi osonenc.

El certamen, en una de les edicions més participatives en nombre de pel·lícules inscrites, oferirà 45 projeccions a la gran pantalla del teatre Cirvianum i del cinema El Casal de Torelló. Totes elles podran optar a endur-se la Flor de Neu d’Or del Festival.

La 41a edició recupera, a més, el Premi Flor de Neu d’Honor, que històricament ha reconegut grans noms de l’alpinisme en l’àmbit mundial. Enguany, l’escaladora catalana Sílvia Vidal rebrà el guardó per la seva trajectòria esportiva. Vidal explicarà també la seva darrera expedició Sincronia Màgica.

El festival tindrà una premiere amb la pre-estrena de la pel·lícula del director català Albert Naudín, Canigó 1883.

Així mateix, una de les altres novetats del Festival és la renovació de l’espectacle inaugural, tot canviant-ne el format. Groenlàndia: la Terra Verda proposarà un viatge a la cultura i a les tradicions de l’illa més gran del planeta a través del cinema, l’humor, la música, les il·lustracions i la poesia.