FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 17/07/2017

El Festival de Cinema de Muntanya de Torelló fa un tribut a Jordi Pons

Cultura Excursionisme

Torelló tornarà a ser l’epicentre del millor cinema a gran altura del 10 al 19 de novembre. El Festival BBVA de Cinema de Muntanya continua creixent. La 35a edició del certamen amplia el ventall de propostes i reforça, encara més, un model d’èxit que reuneix cada any les millors projeccions cinematogràfiques.

Tot i la seva dimensió internacional, el Festival vol seguir sent l’escenari on es recorden els grans èxits catalans. És per això que l’edició d’aquest any donarà el tret de sortida amb un tribut a la figura de Jordi Pons. L’acte inaugural servirà per reconèixer els grans mèrits de l’alpinista català; capaç de combinar de la millor manera la passió per la muntanya i el cinema durant més de seixanta anys. Al llarg de l’espectacle es reviuran les grans ascensions de l’alpinisme de casa nostra a través de les pel·lícules dePons acompanyades del testimoni dels seus companys d’aventures.

Jordi Pons, al costat d’Anglada, Guillamón, Pokorski, Cerdà, Civis i molts altres, van ser els referents d’una nova generació que a la dècada dels cinquanta va iniciar una activitat important a tots els nivells i a totes les serralades del món. Una punta de llança que va situar l’alpinisme català al nivell que li corresponia durant els anys seixanta i setanta.

Les grans parets alpines, els Andes, l’Hindu Kush o l’Himàlaia van ser testimonis de les gestes d’aquests pioners, de manera que avui no es podria entendre el nostre alpinisme sense la seva contribució.

Però aquest no serà el primer acte de la programació oficial. Per primera vegada en 35 anys, el Festival farà una preinauguració la nit del 9 de novembre amb un concert del cor Exaudio d’Igualada al mateix teatre Cirvianum. El grup format per 32 noies i dirigit per Esteve Costa interpretarà un repertori musical amb un denominador comú: la muntanya.

Text: Festival de Muntanya de Torelló   Foto Portada: Jordi Pons i Josep Manuel Anglada van ser distingits amb l’ensenya d’or de la FEEC aquest 2017. David Oliete