FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 13/11/2015

El Festival de Cinema de Muntanya de Torelló arrenca amb l’himalaisme català dels últims 40 anys

Cultura

La 33a edició del Festival de Cinema de Muntanya de Torelló (Osona) comença aquest vespre i s’allargarà fins el 22 de novembre, al llarg de deu sessions i 32 films. Aquesta nit, a les 21.30 hores, hi haurà l’espectacle inaugural que repassarà la història de l’himalaisme català dels últims 40 anys.

Imatges, vídeos, i breus entrevistes en directe a J.M. Anglada, Jordi Pons, Emili Civis, Jordi Camprubí, Narcís Serrat, Jordi Magriñà, Lluís Ràfols, Araceli Segarra, Mònica Verge, Xavi Pérez Gil, Jordi Canals, Jordi Corominas, Carles Vallès, Ferran Latorre i Òscar Cadiach.

Des d’avui i durant tota la setmana s’oferiran pel·lícules de muntanya, aventura, natura i esports extrems i, el cap de setmana que ve se sabrà la guanyadora. Serà dissabte 21 de novembre durant la sessió de clausura. Durant tota aquesta setmana també s’organitzen activitats en paral·lel com projeccions fora de la secció competitiva, xerrades, zona d’acampada i exhibicions.

I com sempre, alguns dels realitzadors i protagonistes de les pel·lícules seran a Torelló per presentar les seves propostes: el francès Hugo Bottin per Sedna, l’austríac Simon Thussbas presentarà Onekotan i el seu homòleg Sebastian Copeland Across the ice. Nil Cardona, Jordi Varela i Gerard Peris seran a Torelló per Competint contra ningú. Pere Herms i els escaladors Patxi Arocena i Toti Valés, pujaran a l’escenari per Art of route setting. També seran a Torelló l’italià Norbert Vieider per Der Zinnenmann, el nepalès Bhojraj Bhat per Suankali, el francès Bertrand Delapierre per Artists on Jorasses i finalment la polonesa Monika Braid per K2 Touching the sky.

feec-festival-cinema-muntanya-torello-cartell-2015