FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 21/10/2014

El Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló homenatja l’escalador Jim Bridwell

Cultura Societat

La secció competitiva serà un any més l’eix vertebrador del Festival BBVA de Cinema de Muntanya, de Torelló. De les 104 pel·lícules que s’hi han presentat, se n’han escollit 36 que es projectaran del 14 al 23 de novembre a Torelló, a la pantalla del teatre Cirvianum.

De la secció de competició destaquen pel·lícules de realitzadors que ja s’han fet un lloc a la graella del Festival, i que n’han recollit premis, com ara: The list, de Mathias Mayr; Beyond the edge, de Leanne Pooley; Hardrunner, de Valentin Etienne; o Mission Antarctic, de Guido Perrini. També cal destacar pel·lícules com Valley uprising, dels també habituals al Festival Peter Mortimer i Nick Rosen, i Cerro Torre, de Thomas Dimhofer.

Dues pel·lícules osonenques obren el festival

La presència catalana també és destacable, amb dues pel·lícules osonenques a la competició oficial: Joana. Pels Camins dels Matxos, del torellonenc Isaac Moreno, sobre la corredora local Joana Roma, que obrirà la sessió competitiva del certamen; i Pioners, dels vigatans Miquel Pérez i Miquel Vilaplana. També ofereix un “accent català” la pel·lícula Red Bull Rampage 2014, que recull com va ser la prova de freeride de finals de setembre i que va guanyar el català Andreu Lacondeguy.

Homenatge a l’escalador nord-americà Jim Bridwell

El segon gran pilar de la 32a edició del Festival BBVA de Cinema de Muntanya serà la recuperació de la sessió d’homenatge. En aquest cas, a un històric de l’escalada com el nord-americà Jim Bridwell que serà a Torelló per rebre la Flor de Neu d’Honor, en un acte integrat a la sessió de cinema del dijous 20 de novembre.

‘Cervino’, la primera pel·lícula de muntanya

La que es considera la primera pel·lícula de muntanya serà aquest novembre a TorellóCervino, un curt de 74 metres, equivalent a sis minuts de durada, que es va enregistrar l’any 1901. Amb aquesta petita joia recuperada, l’organització del certamen pretén posar en valor els orígens d’un esport i d’un gènere que actualment produeixen hores i hores d’imatges.

32 anys de cinema de muntanya

El Festival BBVA de Cinema de Muntanya, de Torelló, un dels més importants del món en aquest gènere, exhibeix i posa en competició cada any els millors films sobre muntanya i natura durant deu dies. Des de fa més de trenta anys, el Festival promou el respecte a la natura amb imatges d’alta definició i, al mateix temps, catapulta un esport minoritari, portant a Torelló les figures més rellevants de l’alpinisme.

El Festival BBVA de Cinema de Muntanya està coorganitzat per la Fundació Festival de Cinema de Muntanya i per la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA, des del 2013. Per aquest any es va renovar el conveni de coorganització i patrocini, un pas que aferma la continuïtat d’un certamen de renom internacional.

http://youtu.be/aOs7O7LhIMs