FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 11/12/2014

El documental ‘Pioners’, menció especial del Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló, es projecta al CEC

Cultura Escalada

Pioners – escaladors catalans nascuts abans de la Guerra Civil ha estat l’únic film català que ha rebut menció especial durant l’edició del Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló, valorat pel seu gran interès i valor de recerca de la història de l’escalada catalana del 1940 al 1954. El documental, d’una durada de 80 minuts, està realitzat per Estimball Films, amb Miquel Pérez, Pere Carbonell i Miquel Vilaplana.

El Centre Excursionista de Catalunya projecta el film el proper dilluns 15 de desembre a les 18.30 hores a la sala d’actes. Pioners narra l’activitat dels escaladors catalans nascuts abans de la Guerra Civil espanyola que, a la dècada del 1940 i des de les agulles i parets de Montserrat, van introduir l’escalada moderna a Catalunya. Alguns d’ells, manyans d’ofici, van crear prototips de nous estris d’escalada per obrir-se pas i assegurar-se on abans no ho podien fer.

Carme Romeu, Armand Ballart, Joan Cervera, Lluís Corominas, Josep Fatjó, Magda Ortiz, Manel Guasch i un llarg llistat són els protagonistes del film, juntament amb les vies que van traçar a les parets de Montserrat. Carme Romeu, una de les pioneres, serà present a l’acte, que després de la projecció, oferirà un col·loqui i un piscolabis als assistents.