FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 04/03/2019

El Dia del Cim agrupa una vintenta de participants al Puigdefrou

100 cims

Una excursió al Puigdefrou (839), cim emblemàtic de la Cellera del Ter, a l’extrem de les Guilleries, ha servit per celebrar el Dia del Cim. A 2/4 de 9 del matí del passat dissabte 2 de març, cinc membres del Comitè dels “100 Cims” es trobaven amb una vintenta de participants de les entitats UEC d’Horta, CE Terrassa, CE Sant Celoni, CE Madteam, CE Pi Tallat, CE Esquirol, AE Catalunya, Cabirols AE de Roses i CE les Panteres Grogues, per iniciar la sortida

Turó de la Mamella

El dia va ser magnífic, amb molta calitja i caloreta per a l’època de l’any. La pujada va ser molt directa, pujant cap a trobar la casa de Becdejuvell i des d’aquí enfilar-se encara més dreturerament fins al cim del Puigdefrou, on la totalitat dels participants va comprovar que aquest cim era una bona talaia i on la característica creu del cim ha estat renovada recentment.

Després d’una estona de descans per gaudir del paisatge, es va iniciar el descens cap a la casa de Gorners, i Can Torra. Aquí, es va assolir la Roca (turó de la Mamella) de 481, una petita elevació rocosa que sobresurt de la boscúria. Retornant a la pista, es va arribar a la font del Bassi, on es va fer una aturada per dinar; malgrat ser a l’obaga no feia gaire fred. Havent dinat es va passar pel coll del turó de Palomera i la Ferreria, per tancar la volta després de 3 h 45 min de marxa efectiva.

La jornada va acabar fent un cafè i comentant una excursió agradable i amb bona companyonia entre els participants.

Fotos / Joan M. Vives