FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 25/11/2015

El Curs de Medicina i Socors de Muntanya obre inscripcions l’1 de desembre

Formació

El Curs de Medicina i Socors de Muntanya del proper 2016 ja ha publicat el programa amb el calendari, els horaris i les sessions que el composen. Les inscripcions s’obriran aquest 1 de desembre des del formulari de la pàgina web del curs, i fins el 15 de gener de 2016.

Aquest curs, que se celebrarà entre el 2 de febrer i el 21 d’abril de 2016, està organitzat pel Centre Excursionista de Gràcia, el Centre Excursionista de Catalunya i la Unió Excursionista de Catalunya, amb el suport de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). Per inscriure-s’hi cal ser major de 18 anys i estar federat amb la llicència C o superior.

L’objectiu del curs és donar a conèixer els perills i riscos que comporta la pràctica d’activitats en el medi natural a fi de prevenir-los i, en el cas d’actuació, tenint en compte que la primera atenció sanitària que es presta en una situació d’emergència és un factor determinant del desenllaç del procés assistencial.

La motivació dels organitzadors és proporcionar els coneixements tèorics i pràctics bàsics necessaris per tal que es pugui actuar amb la màxima autosuficiència en una situació d’emergència. És per això que es tractaran els perills i la prevenció d’aquests, el suport vital, diverses patologies i traumatismes, tipus d’embenatges i d’immobilitzacions, picades, mossegades i altres ferides, però també meteorologia, orientació i alimentació.