FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: CTEMC
Foto: CTEMC

Notícies - 23/09/2020

El CTEMC inicia temporada i realitza les proves d’accés per a nous esportistes

Cerdanya Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

El Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya ha donat el tret de sortida a la temporada amb la primera concentració i la realització de les proves d’accés per als nous aspirants. Aquestes havien de ser fa uns mesos però l’aturada marcada per la situació de la Covid-19, va fer que s’ajornessin.

No ha estat fins aquest setembre que el CTEMC ha pogut tornar a la nova normalitat per a engegar màquines. El darrer cap de setmana es va realitzar una sessió conjunta a la Molina, amb la participació d’alguns dels esportistes del centre i també dels nous aspirants. Es van fer alguns tests tècnics per valorar el nivell en esquí de rodes i un test condicional en vertical per enregistrar els resultats obtinguts. En aquesta primera trobada  ja van poder fer el primer entrenament de la temporada amb els esquís de rodes a la zona de Guils de Cerdanya.

El seu objectiu principal és anar agafant forma a poc a poc, adaptar-se i intentar tornar a la normalitat dins de tot el possible. Seguir formant tant en els aspectes de l’esport com també en el vessant humà a través d’entrenaments planificats i orientats a obtenir el rendiment més òpitim, en funció de les seves característiques i del calendari de competicions de cada temporada. I sobretot, també tenir cura de la preparació a nivell físic, tècnic, mèdic i psicològic.

Adaptar-se i seguir endavant
Com molts d’altres esports, la nova realitat ha fet que el Centre hagi d’adaptar els seus entrenaments amb la creació de grups de treball reduïts i algunes de les sessions i xerrades que es feien, ara s’hagin de fer de forma online. Amb aquestes mesures de prevenció es vol seguir formant i desenvolupant els joves catalans dins el món de l’esquí de muntanya.