FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

El CTEEC realitza un simulacre de competició en bloc a La Bloquera | FEEC

Notícies - 26/04/2018

El CTEEC realitza un simulacre de competició en bloc a La Bloquera

Escalada esportiva Escalada

La quarta concentració del Centre de Tecnificació d’Escalada Esportiva de Catalunya (CTEEC) s’ha dut a terme al rocòdrom La Bloquera, a Olot, el 21 d’abril. En aquesta ocasió s’ha realitzat un simulacre de competició de bloc.

De l’equipació dels blocs s’ha encarregat l’empresa All 4 Climbing, amb en Carlos Catari com a responsable de l’equip d’equipadors, format per Shirleys Noriega, Carles Redorta i Pol Roca.

La concentració s’ha basat en un simulacre de dues fases de competició: al matí una semifinal de tres blocs i 3 minuts per intentar solucionar-los, i a la tarda, 3 blocs més com a finals, amb 5 minuts per intentar encadenar-los. Per acabar la sessió s’ha fet un taller de relaxació a càrrec de Grace Puertas, la psicòloga esportiva del CTEEC.

En l’estil d’equipació s’han prioritzat elements de coordinació, salts, equilibris, lectura de la possible solució, etc… més que no pas físicament durs. Han sortit moviments molt bons i tot el grup de tècnics i equipadors segueixen observant una millora constant de tots els esportistes en aquestes situacions.

A més dels 24 esportistes del CTEEC, també han participat en el simulacre tres esportistes de la selecció absoluta: Helena Aleman, Katy Guillen i Àlex Hernandez.

El CTEEC desitja agrair al rocòdrom La Bloquera totes les facilitats, avantatges i predisposició per dur a terme aquesta activitat, així com la feina i esforç de l’empresa All4Climbing durant dos dies seguits, per preparar una activitat així i per la possibilitat d’utilitzar preses perquè tots els blocs, per petits i grans, s’hagin equipat amb el mateix material que l’utilitzat en competicions internacionals.

Esperem que aquestes concentracions ajudin als nostres esportistes a seguir evolucionant, i que els permeti afrontar amb el millor nivell possible les properes competicions internacionals i estatals que tenen per endavant.