FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Ivan Terricabres
Foto: Ivan Terricabres

Notícies - 18/03/2023

El CTEEC afina per a l’inici de la temporada de competició

Baix Llobregat Escalada esportiva Centres de tecnificació Escalada

El Centre de Tecnificació d’Escalada Esportiva de Catalunya duu a terme la seva segona concentració de l’any a la sala d’escalada Kimera amb la mirada posada en l’inici de la competició estatal.

Quatre esportistes del CTEEC s’han concentrat aquest dissabte 18 de març a la sala d’escalada Kimera de Gavà en la que esdevé la segona trobada de l’any pel jove equip d’escalada de la FEEC.

La concentració a la sala Kimera ha girat al voltant de la tecnificació de l’escalada dels joves no només a nivell motriu si no també estratègic.

Des del CTEEC s’ha treballat en estreta col·laboració amb la sala Kimera, i en especial amb el seu equipador Álvaro López, per crear blocs amb moviments i accions motrius concretes de cara a preparar les primeres competicions de la temporada.

Els blocs que han estat dissenyats específicament per complir amb el prototip “RIC” un sistema d’equipament que té en compte tres conceptes: Risc, intensitat i complexitat.

El CTEEC torna a la feina amb un format més reduït

D’aquesta manera els moviments esdevenen més semblants a aquells als que s’han d’enfrontar els joves quan es troben en alts nivells de competició.

A més a més, Ivan Terricabres, entrenador i director del centre de tecnificació, ha volgut aprofundir en la preparació dels escaladors en l’àmbit tàctic amb una xerrada per millorar l’estratègia en entorns de competició.

Per Terricabres la concentració de Kimera és cabdal de cara a la preparació de l’inici de la temporada que s’encetarà el próxim cap de setmana del 25 i 26 de març a Oviedo amb la primera cita del circuit espanyol.

La concentració ha comptat amb la presència de dos escaladors de la categoria sub 14 Abril Farrús i Manel Navarro, i dos escaladors de la categoria sub 16 Bernat Munné i Aina Vila.