FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: CTCMC
Foto: CTCMC

Notícies - 09/03/2021

El CTCMC torna als entrenaments per preparar la temporada

Berguedà Curses per Muntanya Centres de tecnificació Curses per Muntanya

Els entrenaments del Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya de Catalunya tornen a posar-se en marxa amb la intenció de preparar-se per la temporada pròxima. La concentració s’ha celebrat a La Nou del Berguedà (Berguedà) des d’on han accedit al Sobrepuny, muntanya on s’han realitzat els exercicis.

A la concentració han participat 18 dels 19 membres que conformen l’equip –en les categories Cadet, Juvenil i Junior– i amb dos nous integrants, Alaitz Plans i Gonçalo Sousa. La incorporació dels dos nous membres s’ha realitzat tenint en compte els seus resultats en les proves que es van poder disputar el 2020, ja que a causa de les mesures restrictives de la Generalitat de Catalunya per intentar aturar l’expansió de la Covid-19 no es van poder realitzar proves d’accés. La concentració ha estat dirigida per Pere Rullan, seleccionador i coordinador del CTCMC, i Fernando Rosa, tècnic del CTCMC.

El centre de tecnificació de la disciplina ha realitzat un entrenament en pujada pel circuit de la Vertical Sobrepuny, que és la prova que inaugurarà l’11a Copa Catalana de Verticals i que se celebrarà el 10 d’abril. Després d’un escalfament, l’equip ha practicat els canvis de ritme en pujada d’un minut, exercici que s’ha adaptat segons la categoria de l’esportista, amb més o menys canvis de ritme. Finalment, tots els membres de l’equip han realitzat tot el recorregut de pujada –uns explosius 800m de desnivell positiu acumulat en 4km– i baixada de la prova.

Els esportistes estan preparant-se per l’inici de la temporada i pels campionats que venen. La prova que obre el teló de la 19a edició de la Copa de Curses per Muntanya aquest any és la Trencacims, que se celebrarà el 21 de març a Paüls (Baix Ebre), i que en pocs dies ja va esgotar dorsals. Quant als campionats de Catalunya, el Vertical i Individual seran els primers a celebrar-se el 12 i 13 de juny a l’Olla de Núria. En canvi, el Campionat de Catalunya per Equips de la disciplina se celebrarà un parell de mesos més tard, el 8 d’agost a la 14a +Trobada Aristot.

La concentració s’ha portat a terme seguint els protocols de seguretat de la FEEC i mantenint les mesures establertes pel Departament de Salut de la Generalitat en relació amb la pandèmia.