FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: CTCMC
Foto: CTCMC

Notícies - 04/08/2020

El CTCMC s’adapta al nou guió en una temporada atípica

Berguedà Curses per Muntanya Centres de tecnificació

En un any completament diferent, els centres de tecnificació de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya se segueixen adaptan a les circumstàncies.
Els diferents centres han anat recuperat l’activitat presencial aquests últims mesos però sempre amb les mesures sanitàries adequades per evitar qualsevol tipus de contagi.
Sense competicions a la vista i amb una campanya pràcticament en blanc el seleccionador català de curses per muntanya i coordinador del Centre de Tecnificació de l’especialitat, Pere Rullan, ha seguit programant diferents sessions per mantenir la preparació dels joves corredors i la cohesió del grup.
La principal novetat de l’última trobada és que des del CTCMC s’ha decidit evitar els entrenaments amb els vint-i-dos components d’aquest, com també les concentracions. Així aquest passat cap de setmana només catorze integrants del centre han participat d’una jornada d’entrenaments al costat de Pere Rullan.
Els corredors que han participat d’aquesta sessió han estat: les júniors: Jana Aguilar (CE Calldetenes) i Carla Esclusa (AE Mountain Runners del Berguedà), els juvenils: Roger Bella (Club Atlètic Espluguí), Ramon Caballeria (GECA – Lletissonada), Sergi Cabeza  (CE Madteam) i els cadets: Gael Álvarez (Club Esportista Mindundis Team), Jan Castillo (CE Moianès Independent), Iu Net, Bernat Planas i Joana Planas (CE Palautordera), Berta Guitart i Martina Gonfaus (AE Mountain Runners del Berguedà), Lina Escura (CE Madteam) i Aniol Pujiula (GECA-Lletissonada)
Els components del CTCMC han realitzat una sessió d´entrenament que els ha portat a superar 15’5quilòmetres i 1050m. de desnivell positiu pel Berguedà.  El recorregut els ha conduït amb una primera pujada a la Figuerassa des de la Font Negre, per anar posteriorment al Santuari de Corbera, des d’on s’ha fet la pujada al cim d´Estela i baixada per l´Ermita de Sant Miquel.  El dia es va tancar amb un dinar al refugi del Rasos de Peguera.
Les exigències del guió faran doncs que es canvïi el pla d’entrenaments dibuixats a principis de temporada. Un guió que va portar al jove planter de curses per muntanya de Catalunya ha ser els clars domindors a la vertical de la Mágina Skyrace una de les poques competicions que s’han pogut disputar aquesta temporada.