FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pere Rullan
Foto: Pere Rullan

Notícies - 18/03/2024

El CTCMC prepara la temporada al Berguedà

Berguedà Curses per Muntanya Centres de tecnificació Curses per Muntanya

El Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya de Catalunya comença a preparar la nova temporada i ho ha fet amb una estada de dos dies a Vilada (el Berguedà). L’equip encapçalat pel seleccionador i coordinador del centre, Pere Rullan, s’ha concentrat per segona vegada aquesta campanya per a realitzar diferents entrenaments específics i arribar a l’inici de temporada competitiva en les millors condicions possibles.

A la concentració hi han participat un total de vint-i-dos esportistes dirigits pel mateix Rullan i Fernando Rosa que han realitzat dues jornades intenses al Catllaràs.

La primera sessió s’ha reservat per a fer un entrenament de qualitat amb sèries de potència aeròbica a la zona de la Creu de Roset. Les pendents constants i intenses de la zona han ajudat als joves esportistes a trobar un terreny més que adequat per a realitzar els entrenaments.

El CTCMC compta amb un total de vint-i-sis esportistes, tretze noies i tretze nois

Campions del món juvenil com; Jan Torrella (UEC Bagà), Biel Sagués (CE Moianès Independent) o Gabriela Lasalle (AE La Mitja del Castell) han participat d’aquesta concentració i són un clar exemple de la feina ben feta des de les escoles de formació i el mateix Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya.

Cim del Sobrepuny foto:Pere Rullan
Cim del Sobrepuny foto:Pere Rullan

La concentració ha comptat també amb una sessió amb el psicòleg esportiu, Saül Alcaraz, qui s’ha deplaçat fins a Vilada per a realitzar un taller didàctic amb els esportistes.

Els membres del CTCMC han aprofitat la trobada per a realitzar un entrenament específic amb pujada fins al cim del Sobrepuny (1.656m) per a preparar el campionat de Catalunya de Curses verticals que se celebrarà el pròxim 6 d’abril a la Sobrepuny trail. 

La pròxima concentració del CTCMC serà el 20 i 21 d’abril on es prepararà el campionat estatal que es disputarà al Baix Ebre a la clàssica Trencacims.