FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 05/03/2019

El CTCMC inicia temporada a la Selva del Camp

Curses per Muntanya

El passat cap de setmana del 2 i 3 de març, una vintena d’integrants del Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya es van desplaçar a la Selva del Camp (Baix Camp), acompanyats pel seu tècnic, Pere Rullan, per desenvolupar la primera activitat de la temporada. L’activitat del cap de setmana va ser organitzada per l’Aleix Solé, integrant del CTCMC i local de la zona, qui va fer de guia dels llocs d’entrenament que té al voltant de casa seva.

Els esportistes cadets que hi van participar van ser: Martina Gonfaus (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà), Gael Álvarez (Club Esportista Mindundis Team), Jan Castillo (Club Excursionista Moianès Independent), Aniol Pujiula (Grup Excursionista Cultural i Alpinista – Lletissonada), Lídia Criballés (Unió Excursionista Vic), Iu Jaume (Associació Esportiva i Cultural Capgirell), Mireia Lüscher (Unió Excursionista Vic), Ramon Caballeria (Grup Excursionista Cultural i Alpinista – Lletissonada) i Sebastià Feliu (Associació Esportiva Pallars). Pel que fa a la categoria júnior, els joves assistents van ser: Quirze Sague (Centre Excursionista de Banyoles), Laia Gonfaus (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà), Sergi Cabeza (Club Excursionista Madteam), Oriol Joan (Unió Excursionista de Catalunya Mataró), Carla Esclusa (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà), Arnau Artes (Centre Excursionista Molins de Rei), Salomó Guinovart (Associació Excursionista Montmell), Aleix Solé (Associació d’Alumnes i Exalumnes Escola Treball (SE)), Adrià Colomer (Centre Excursionista del Penedès) i Isaac Barti (Centre Excursionista d’Olot).

La jornada del dissabte va ser intensa, començà a les 9:30 del matí amb l’arribada dels esportistes al Gatellar de Mas d’en Serra, casa rural on van allotjar-se. A les 10 començava el primer entrenament pels joves esportistes. Un treball específic de potència aeròbica en pujada mentre els pares gaudien d’una xerrada formativa de nutrició aplicada a l’esport per part del nutricionista Álvaro Zabaco. Un cop acabat l’entrenament, van ser els integrants del CTCMC qui van participar de la xerrada.

Després de dinar, els esportistes es van traslladar a les instal·lacions del Club Tennis Reus Monterols, on el mateix Aleix Solé els va guiar en una intensa sessió de spinning. A continuació es van relaxar una estona a la zona d’aigües del Pavelló municipal d’esports de la Selva del Camp. Per acabar la jornada maratoniana del dissabte, a les 20:00 h els joves van assistir a un acte organitzat pel Centre Excursionista Arítjol al Castell del Pavorde. Aquí es va projectar el documental dels vint anys de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya i Agnès Riera, única dona que va formar part d’aquesta primera Selecció, els va oferir un interessant col·loqui. L’acte va cloure amb un sopar pica-pica al mateix recinte.

La jornada de diumenge va consistir amb una ruta circular d’uns 15 quilòmetres i 800 metres de desnivell positiu per Vilaplana-Mussara, Muntanyes de Prades, on també es va poder comptar amb el sopar del CE Arítjol, que va organitzar diversos avituallaments durant el recorregut.

Text i fotos / Pere Rullan

[table id=194 /]