FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 29/07/2019

El CTCMC gaudeix d’un cap de setmana esportiu a Vilada

Ripollès Curses per Muntanya Centres de tecnificació

Els membres del Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya (CTCMC) han passat el cap de setmana del 20 i 21 de juliol a Vilada (Berguedà) realitzant diferents entrenaments per seguir afrontant aquesta temporada.

El cap de setmana ha començat amb un entrenament aeròbic de 10 quilòmetres per la zona del Castell de Roset, on s’han treballat diferents aspectes tècnics per millorar la tècnica de córrer en una cursa de muntanya. Una vegada finalitzat l’entrenament, s’han pogut refrescar al pantà de la Baells, concretament a la zona del Molí del Cavaller.

A la tarda, s’ha aprofitat per realitzar una xerrada sobre els principis bàsics de l’entrenament a Cal Candi, lloc de concentració dels joves del CTCMC, per tal de proporcionar els aspectes fonamentals d’aquest i entendre la importància que tenen en els esports de resistència. Per acabar el dia, han dut a terme una sessió de preparació física general i un treball de força més específica per preparar les curses per muntanya.

El darrer dia, els joves han descobert la Serra de Picancel. En un entorn vertical amb cingles i força vegetació, han realitzat un recorregut circular: sortint des de Vilada s’han dirigit cap al Pla de la Fusta, per passar el Portell de l’Ovellar i seguir pujant per gaudir de les vistes del Berguedà, des del Serrat de Migdia i tornar pel Coll del Reposador.

El dinar ha posat punt i final a un cap de setmana esportiu, on els esportistes han gaudit de la natura i l’esport, aprenent i formant-se en l’àmbit de les curses per muntanya.

Els esportistes que hi han assistit són: Martina Gonfaus (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà), Berta Guitart (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà), Gael Álvarez (Club Esportista Mindundis Team), Jan Castillo (Club Excursionista Moianès Independent), Mireia Lüscher (Unió Excursionista Vic), Ramon Caballeria (Grup Excursionista Cultural i Alpinista – Lletissonada), Laia Gonfaus (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà), Sergi Cabeza (Club Excursionista Madteam), Oriol Joan (Unió Excursionista de Catalunya Mataró), Carla Esclusa (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà), Arnau Artes (Centre Excursionista Molins de Rei), Sergi Lladó (Associació Esportiva Centre Excursionista Vilassar de Mar), Lídia Criballés (Unió Excursionista Vic) i Adrià Colomer (Centre Excursionista del Penedès).