FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 07/03/2023

El CTCMC es posa a punt

Baix Camp Curses per Muntanya Centres de tecnificació

El Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya de Catalunya ha començat el seu camí aquesta temporada amb una primera concentració al Baix Camp.
El centre que tornarà a estar coordinat per Pere Rullan i Fernando Rosa ha realitzat una primera presa de contacte en el que seria una pretemporada express per a començar amb les millors condicions la campanya.
L’equip s’ha concentrat al Mas del Sord (La Selva del Camp) des d’on s’han realitzat diferents sessions preparatòries a les instal·lacions del Club de Tennis Monterols amb un entrenament amb bicicletes d’spinning i una sessió d’entrenament aeròbic pujant fins a l’Albiol on s’han fet 15quilòmetres amb 1.000m de desnivell.
Aquesta primera concentració s’ha aprofitat també per a realitzar diferents proves als joves esportistes.
L´ex membre del CTCMC, Aleix Solé, ha acompanyat als membres del centre per fer les seves pràctiques del TFG amb els nostres esportistes. La temàtica del seu estudi és el rendiment i l´adaptació psicofisiològica en joves corredors en la prova de quilòmetre vertical, estudiant l´ús o no de bastons per a la prova.
Així conjuntament amb professorat del INEFC – Lleida, s’ha realitzat un petit estudi que va consistir en fer un recorregut vertical utilitzant o no bastons. Es va mesurar l´esforç mitjançant la freqüència cardíaca, escala de percepció subjectiva de l´esforç i també es van prendre mesures de nivell de lactat en sang a l´arribada.
La pròxima concentració del CTCMC serà a Berga el 18 i 19 de març on també prendrà part la selecció catalana de Curses per Muntanya.