FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: CTAC
Foto: CTAC

Notícies - 08/09/2022

El CTAC tanca promoció a l’Índia

Alpinisme Centres de tecnificació

El Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya (CTAC) ha tancat una nova promoció de formació de joves alpinistes a l’Índia.

La Vall del Zanskar a l’Himàlaia indi ha estat l’indret on s’ha realitzat l’última de les concentracions d’aquesta nova lleva que els darrers tres anys han format part del CTAC. Una lleva que ha patit una pandèmia i les conseqüències d’aquesta en tres anys molt moguts.

En aquesta darrera concentració els joves han pogut experimentar com funciona una expedició i n’han après tota la gestió que cal fer-ne. També han pogut experimentar el funcionament d’un camp base i han gaudit de diferents escalades a la zona.

El coordinadors del CTAC, Roger Cararach i Marc Toralles amb el suport de Bru Busom, han planificat aquesta última concentració per a que els joves  experimentessin l’escalada per sobre dels 5.000m i la resposta del seu cos en activitats en altitud fins a 5.750m.

Les condicions actuals de la Vall del Zanskar eren complicades com a conseqüència de la manca de neu que a la zona, en un estiu especialment càlid a tot el planeta.

Tant el fet que la concentració s’hagi fet a final de temporada com el que ha sigut un hivern/primavera especialment sec, ha fet que la neu fos practicament inexistent tant per l’escalada en mixte com en les aproximacions. Així doncs, els i les joves han adaptat les activitats principalment a l’escalada en roca.  S’han realitzat diferentes escalades i ascensions a les zones de Shaffat Wall, Pilares de la tierra, Punta Giorgio, Kova Peak, Lamayuru o Dream Valley.

Amb aquesta concentració és realitza la cloenda de la promoció del CTAC (20-22). Els joves acaben molt contents amb la formació rebuda i les experiències viscudes i ha volgut agraïr també l’esforç realitzat per a  poder realitzar aquesta expedició.