FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 01/10/2015

El CTAC participa a la trobada d’intercentres d’alpinisme celebrada al Midi d’Ossau

Alpinisme

Una vintena d’alpinistes procedents de diverses comunitats autònomes d’Espanya com Extremadura, Navarra, València i Múrica van reunir-se entre els dies 7 i 11 de setembre al refugi Pombie al Midi d’Ossau, a la part francesa dels Pirineus atlàntics. Els joves del Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya (CTAC) també van prendre-hi part.

Els joves van dedicar dos dies a escalar vies de diferents nivells amb cordades mixtes d’esportistes dels diversos centres. Entre eles, van destacar l’ascensió de Pic Gran pel Pilar Sud (390 m, 7a – 6a) i Pic Petit, obrint una nova via realitzada per una cordada formada per un tècnic extremeny i un de navarrès en una jornada de 14 hores. També es van escalar les vies Mailly (185 m / 6a – V), Super Jolly (515 m / 6a+ – V+), Caramba (445 m / 7b), Flip Matinal (200 m / 6a), i Fouquier (635 m / V – IV+), entre d’altres.

Una altra escalada destacada per la seva bellesa i el seu valor emblemàtic a la zona va ser l’ascensió de la Sud oest clàssica, realitzada per tres cordades, entre les quals una alpinista del CTAC. Es tracta d’una via de 535 m / V+ que recorre la paret en diagonal, travessant moltes de les vies de la cara sud oest, per arribar finalment al cim de l’Aiguillette Jolly.

Degut al mal temps que es preveia per als dies següents, una part dels esportistes es van desplaçar a Riglos per acabar d’aprofitar l’últim dia de trobada en unes vies caracteritzades pels desploms, que van permetre una escalada a aixopluc de vies com l’Al Andalus (280 m / 6c+).