FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 25/01/2019

El CTAC obre una nova via i fa una primera repetició de M5

Alpinisme

El Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya (CTAC) comença el 2019 amb una concentració a Bielsa (Osca, Aragó). Els sectors d’Añisclo, de Larri, de Barrosa i una última via al sector nord del túnel de Bielsa, han estat les zones protagonistes d’aquesta primera concentració. Del 19 al 22 de gener, els joves han pogut escalar amb bones condicions de gel i amb aproximacions, en gran part, seques de neu.

El dissabte, l’Octavi, l’Ester i el Marc van repetir la via Damilanos 200m WI4 i van obrir una nova variant a dalt de 120m WI3, que li van posar el nom de Kaminamos. L’Albert i el Roger Cararach, tècnic del CTAC, van fer la primera repetició de la via Pandereta’s Country al Valle de Añisclo, 200m V+/WI5+. L’Adrià Chueca, també tècnic del centre, va escalar una variant del sector Collado de Añisclo amb la Ruth i la Júlia, 130m WI5.

Diumenge, l’Octavi, el Marc i l’Albert van repetir La Paciencia de Mónica 150m WI5. L’Ester i la Júlia, la Océano Pacífico 150m WI4+. I la Ruth i el Roger, la via Bachetas 200m WI3+.

Dilluns, l’Adrià i la Júlia van repetir la Cólera de Dios, 60m WI4+.

El cap de setmana ha servit per guanyar metres en gel aquesta temporada i poder anar més rodats de cara a la concentració de Noruega, que serà a començaments de març.

Fotos i text / CTAC