FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 21/10/2019

El CTAC obre la convocatòria a les proves d’accés

Escalada esportiva Centres de tecnificació

El Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya (CTAC) ha obert la convocatòria per presentar les sol·licituds per a les proves d’accés.

L’objectiu del centre és crear un petit equip de joves alpinistes d’alt nivell, i potenciar les seves qualitats físiques i motrius, donant formació sobre tècnica, tàctica i estratègia en diverses modalitats d’alpinisme modern i aportant coneixements i experiències úniques per a la formació integral dels alpinistes. L’equip definitiu després de la celebració d’aquestes proves serà fix per a les temporades 2020, 2021 i 2022, anys en els quals no es duran a terme proves d’accés al CTAC.

Per formalitzar la preinscripció a les proves cal inscriure’s mitjançant el gestor d’inscripcions de la FEEC, adjuntar-hi tota la documentació que s’especifica i respondre el qüestionari referent al currículum esportiu abans del 22 de desembre de 2019. En cas de tenir algun problema tècnic a l’hora de penjar algun document al gestor, caldrà posar-se en contacte amb administraciotecnica@feec.cat.

El fet de formalitzar la preinscripció no garanteix la possibilitat de realitzar les proves d’accés. Prèviament a aquestes, els tècnics faran una preselecció tenint en compte els currículums rebuts. Un cop feta la selecció, s’informarà als i les candidates sobre el lloc, l’horari i el procés de pagament de la quota de 25 euros.

El CTAC realitzarà les seves proves d’accés els dies 11 i 12 de gener de 2020. El lloc dependrà de les condicions meteorològiques i es comunicarà oportunament a aquells que finalment siguin acceptats. Les proves constaran d’un test aeròbic (esquí de muntanya), de força, un prova d’escalada esportiva, una d’escalada d’autoprotecció i, en cas que les condicions ho permetin, una prova d’escalada en gel.

Els requisits mínims per accedir a les proves són:

  • Llicència federativa FEEC de l’any 2020 (modalitat D o E). Si no es disposa de la llicència D o E del 2019 a l’hora de formalitzar la inscripció, caldrà tramitar la llicència 2020 quan s’obri el període a mitjans de desembre.
  • Edat compresa entre els 18 i 25 anys per als nois i entre els 18 i 30 per a les noies, complerts durant l’any 2019.
  • Bona condició física general.
  • Grau mínim d’escalada esportiva consolidat, 6c.
  • Grau mínim d’escalada d’autoprotecció consolidat, 6a.
  • Mínima experiència en escalada en gel, neu i esquí.
  • Voluntat, compromís i disponibilitat per seguir el programa.
  • Haver estat preseleccionat després de rebre la sol·licitud d’accés a les proves.

Les activitats bàsiques que es realitzen des del CTAC se centren en una concentració mensual d’una durada aproximada d’un cap de setmana o diversos dies aprofitant vacances o ponts, on es posen en pràctica els coneixements sobre escalada en roca, neu, gel i esquí.