FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Maiol Jorba
Foto: Maiol Jorba

Notícies - 15/01/2024

El CTAC inicia temporada escalant en gel

Alpinisme Alpinisme Centres de tecnificació

El Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya ha realitzat la primera concentració d’aquest 2024 a terres aragoneses. L’equip coordinat per Roger Cararach i Marc Toralles s’ha desplaçat fins a Bielsa/Pineta per a practicar, a la zona de la Dorada a la boca nord, diferents activitats d’escalada en gel.

Els membres del CTAC van escalar tres vies com són “Mariajo”, “El mago de Pineta”, “Helada Madrina”o  una altra cordada al valle de Barrosa on es va realitzar la via de “Oceano Pacífico”.

El CTAC comença a passar de la teoria a la pràctica

Aquest primer contacte amb l’escalada en gel del integrants del CTAC ha de servir per a donar coneixements i els primers conceptes a l’equip per a realitzar més endavant diferents activitats als Alps aquest mateix 2024.

Roger Cararach ha reconegut que com és habitual s’ha de seguir el procediment habitual als Pirineus amb l’equip abans d’iniciar noves concentracions als Alps, Marroc o altres zones on es realitzaran les pròximes trobades.

Després d’una primera temporada centrada essencialment en millorar els coneixements en seguretat els 12 integrant del CTAC han començat aquest any el terreny més pràctic amb aquesta pressa de contacte amb l’escalada en gel.

La pròxima concentració del CTAC es realitzarà a la Vall d’Aosta a Cogne on se seguiran posant en pràctica els coneixements d’escalada en gel.

Per aquest 2024 des del CTAC s’han programat un total de set concentracions més on es practicarà l’esquí de muntanya, l’escalada en solitari, escalada als Pirineus, Alpinisme, escalada en grans parets per a tornar a tancar la campanya al gel.