FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 26/06/2015

El cossos dels tres alpinistes del CTAC arriben a Barcelona dissabte 27 de juny al vespre procedents del Kirguizistan

Alpinisme

Des de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) es confirma que els cossos dels tres alpinistes del Centre de Tecnificació de Catalunya (CTAC) morts a causa d’un allau al Kirguizistan arriben a l’Aeroport de Barcelona el dissabte 27 de juny al vespre.

Els cossos dels tres alpinistes del CTAC de la FEEC seran traslladats directament des de Barcelona als seus municipis natals, on realitzaran els funerals diumenge a les sis de la tarda: Àlex Vicedo, de l’Associació Esportiva Pallars, d’Ontinyent (la Vall d’Albaida); Josep Cotrina, del Grup Excursionista i Esportiu Gironín (GEiEG), a Ripoll (el Ripollès); i Pol Rodríguez, de l’Agrupació Catalana Colldejou de Promoció Excursionista, a Tarragona (el Tarragonès).

La ràpida gestió i coordinació per part de la companyia asseguradora de la llicència federativa de la FEEC, l’ambaixada espanyola al Kazakhstan i les autoritats del Kirguizistan han permés resoldre la repatriació i la tornada de l’expedició pocs dies després de l’accident mortal.

L’expedició del CTAC de la FEEC al Kirguizistan formada per deu alpinistes, tots amb un important currículum esportiu en escalada i alpinisme, va sortir de Barcelona el passat 16 de juny i tenia previst tornar el 15 de juliol. Dissabte passat, 20 de juny, van decidir escalar diverses parets dividits en tres cordades diferents, tal com fan habitualment. El grup sorprès per l’allau escalava una paret de l’Ak-Too, cim de 4.620 metres d’alçada, al Parc Nacional d’Ala-Archa.