FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 11/03/2022

El Consorci de l’Alta Garrotxa posa en marxa una comissió per estudiar les regulacions establertes

Garrotxa Entitats Natura

El passat 2 de març es va realitzar la primera sessió de la Comissió d’Escalada de l’Alta Garrotxa,  com a fòrum de treball i debat per al desenvolupament de l’activitat dins de l’Espai Natural Protegit de l’Alta Garrotxa.

La comissió es crea amb múltiples objectius per treballar sobre les regulacions establertes en el Pla de Protecció en vigor des del passat 2021.

Per aquesta comissió s’ha comptat amb diferents col·lectius d’escaladors, entitats excursionistes i la mateixa Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya que ja va presentar algunes al·legacions, conjuntament amb el Centre Excursionista d’Olot, en el termini establert, abans de l’entrada en funcionament de les regulacions.

La FEEC un cop més aposta per una regulació quirúrgica i on tots els agents es puguin trobar còmodes en el moment de l’aplicació de la normativa. És per aquest motiu que gràcies a la col·laboració del Consorci de l’Alta Garrotxa s’ha obert aquesta nova comissió.

En aquesta primera presa de contacte els escaladors van reclamar que no es van assabentar de la tramitació d’aquest PPAG. Un Pla que va estar en període d’informació pública durant 7 mesos i que des del Servei de Planificació es va assegurar que es va contactar amb diferents col·lectius rellevants.

Des del Consorci es veu clara  la necessitat de mantenir un diàleg a través de la Comissió, ja que si no s’hagués perdut el marc de col·laboració s’hagués redactat un PPAG que hagués recollit millor les particularitats del desenvolupament de l’escalada a
l’espai.

Tot i les postures diferents mostrades en aquesta primera trobada la intenció és seguir avançant per poder trobar punts en comú i treballar per a millorar la convivència en l’Espai Natural protegit de l’Alta Garrotxa. Des del Consorci es va recordar que el pla aprovat, preveu una vigència de 10 anys sense experimentar canvis però que la interpretació de les regulacions poden ajustar-se durant els pròxims anys.