FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 12/11/2016

El conseller Santi Vila inaugura la Fira de la Muntanya de Vic

Cultura

El conseller de cultura Santi Vila i l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, han estat els encarregats d’inaugurar oficialment la Fira de la Muntanya de Vic.

El conseller de cultura i l’alcaldessa han aprofitat per visitar l’exposició de portades dels 50 anys de la revista Vèrtex i també l’estand de la FEEC on han recollit un exemplar de la reedició especial del primer número de la revista de l’any 1966, al costat del vicepresident de la FEEC, Lluís Simó.

La Fira de la Muntanya de Vic es va obrir aquest divendres a la tarda i estarà oberta fins aquest mateix diumenge a les vuit de la tarda.

Durant aquest cap de setmana la capital d’Osona acull diferents activitats de muntanya amb diversos actes que acompanyaran als expositors de la Fira.

feec_Fira_Muntanya_Vic_2016_Ivan_Torres_4

El matí d’aquest dissabte s’han pogut escoltar ja conferències sobre nutrició esportiva a càrrec d’Àstrid Barqué o les presentacions de diferents llibres entre aquests “Stop al canvi Climàtic” a càrrec del meteoròleg de TV3 Francesc Mauri.

Aquest dissabte a la tarda arribaran alguns dels plats forts de la fira com la conferència d’Hervé Barmasse que presentarà també el seu llibre “La montaña dentro” o la projecció de l’audiovisual “Homo Montserratinus”.

Diumenge al migdia a les 12h hi haurà la taula rodona organitzada per la FEEC on es parlarà sobre el present i el futur de les revistes de muntanya a Catalunya.

La taula comptarà amb la participació del president de l’APPEC, Germà Capdevila, i les revistes de muntanya com Excursionisme, Trail, Muntanya, Talai o Vèrtex. El debat serà moderat pel periodista de TV3, Jordi Gil.

feec_Fira_Muntanya_Vic_2016_Ivan_Torres_2

També el mateix diumenge la Federació aprofitarà per presentar les seleccions esportives d’hivern. La selecció catalana d’Esquí de Muntanya i la de Raquetes de neu es presentaran a partir de dos quarts de dues a l’estand de la FEEC.

La tarda de diumenge a partir de les sis tindrà també la participació de l’alpinista català, Ferran Latorre, que parlarà de la seva última expedició al Makalú, el seu tretzè vuit mil.

Durant el cap de setmana també es faran diferents activitats d’escalada al rocòdrom que la FEEC ha cedit a la Fira. Entre les que destaca l’Open Bloc Fira Muntanya de Vic.

feec_Fira_Muntanya_Vic_2016_Ivan_Torres_3