FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 11/10/2016

El Comitè Olímpic Català recupera la seva activitat

 

El Comitè Olímpic Català (COC) torna a caminar després cinc anys d’inactivitat. Cal recordar que aquest Comitè va quedar sense efecte un cop ratificada la sentència del Tribunal Constitucional que el deixava sense efecte degut al conflicte que mantenia amb el COE per la utilització del terme olímpic dins l’Estat espanyol.

Segons explica l’Esportiu, la intenció del president de la UFEC, Gerard Esteva, és donar un nou impuls al COC i s’ha convocat una assemblea que es reunirà el pròxim 14 de novembre i on es decidirà qui serà el nou president de l’organisme olímpic català.  L’assemblea estarà formada principalment per les diferents federacions esportives catalanes, entre aquestes la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya que actualment ocupa la vicepresidència del COC.

L’entrada de l’escalada com a disciplina olímpica fa que des de la FEEC es vulgui donar un impuls cap aquest esport i cap a la creació de nous programes per poder donar sortida al potencial existent dels esportistes catalans perquè aquests puguin arribar a competir al Japó l’any 2020.

La més que possible entrada de l’esquí de muntanya als Jocs d’hivern de Pequín l’any 2022 també fan que des de la FEEC es treballi en la tecnificació dels esportistes catalans, capdavanters en aquesta disciplina en l’àmbit mundial.