FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 09/05/2014

El Comitè dels ‘100 cims’ resol el Premi literari i el concurs ‘Fotocims’

100 cims Cultura

El Comitè dels “100 Cims” de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ha resolt la cinquena edició del Premi literari i el Concurs “Fotocims”. El lliurament de premis tindrà lloc a la plaça del Vapor Ventalló de Terrassa el proper 18 de maig, en el marc de la Trobada dels “100 Cims” que aquest any organitza el Centre Excursionista de Terrassa. Les primeres obres premiades sortiran publicades a la revista Vèrtex.

Premi literari dels “100 Cims”

Després de valorar els onze treballs literaris i els dos treballs descriptius que s’hi van presentar, el jurat format per l’autor de guies de muntanya, Francesc Roma; el membre de la Junta de la FEEC, Antoni Ricart; i la membre del Comitè dels “100 cims”, Montserrat Ros, va reunir-se a la seu de la Federació el passat 5 de maig per emetre el veredicte del concurs.

El treball “El cim que farà cent”, relacionat amb el Cogulló de Cabra, i la ressenya “Puig de Gallicant”, ambdues obres de Xavier Martorell i Boada (Centre Excursionista de Tarragona), són els dos treballs guanyadors del premi literari “100 cims” d’enguany. El segon premi és per al treball “Sonata nocturna per a caminadors”, relacionat amb el pic de Bastiments, d’Ester Baseiria i Martí (Grup Excursionista Amerenc Esquelles). El tercer premi, per a “Campirme”, relacionat amb el cim de la comarca del Pallars Sobirà, obra de Josep Ma Paños i Pascual (Centre Excursionista CIMA).

Concurs “Fotocims”

Després de valorar les 75 fotografies presentades, el jurat format per Jordi Longàs, Pep Mata i Francesc Muntada, va reunir-se a la seu de la Federació el mateix dia per emetre el veredicte del concurs.

El concurs de fotografia l’ha guanyat la instantània titulada “El pinsà”, de Marcel Puig i Puig (Centre Excursionista de Terrassa). El segon premi és per a la imatge “Tot l’univers és a Amitges”, de l’autor Sergi Boixader (Centre Excursionista de Navàs). I, el tercer premi, per “La primavera esclata sobre el llac de Matamala”, de Josep Soler i Moreno (Foment Arqueològic i Excursionista Sallentí). El premi de la visió panoràmica s’ha atorgat a la fotografia “Cim de Cataperdis, un dia de pluja”, de Josep Morral i Roca (Unió Excursionista de Catalunya de la Vall del Tenes).

Sorteig entre els participants

La resta de participants entraven en un sorteig d’estades en els Refugis de la FEEC i de llibres publicats per Cossetània Edicions. Carles Claraco (Club Excursionista Madteam), Sergi Castro (Centre Excursionista Farners) i Joan Camp (Grup Excursionista Manlleu), del Concurs “Fotocims”, han aconseguit les estades en un refugi. Pel que fa als participants del Premi literari “100 Cims”, Ester Baseiria ha aconseguit una estada en un refugi, i Josep M. Paños i Jordi Badiella, els llibres de Cossetània.