FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Lorenzo Escribano Sánchez (1r premi)
Foto: Lorenzo Escribano Sánchez (1r premi)

Notícies - 05/10/2020

El Comitè dels ‘100 cims’ resol el Premi literari i el concurs ‘Fotocims’

100 cims

El Comitè dels “100 Cims” de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ha resolt el Premi literari i el Concurs “Fotocims” 2020. El lliurament de premis tindrà lloc el proper 29 de novembre a la Trobada dels “100 Cims” que enguany organitza l’Agrupació Excursionista d’Alcanar. Les primeres obres premiades sortiran publicades a la revista Vèrtex.

Concurs “Fotocims”

A l’XI concurs “Fotocims” es van presentar un total de 46 fotografies, corresponents a 18 participants d’11 entitats. El jurat del concurs va estar format per Jaume Altadill, Adriana Olsina i Jordi Longàs. En el debat que es va fer a la seu de la FEEC van decidir atorgar el primer premi a la fotografia núm. 17, “Luces y sombras”, relacionada amb el pic de Comaloforno i de la qual n’és autor Lorenzo Escribano Sánchez (Foment Arqueològic Excursionista Sallentí). El segon premi ha estat per a la fotografia núm. 14, “La cresta verge”, relacionada amb la Pala Alta de Serradé i de la qual és autora Mònica Pradas Call (Centre Ex. Farners) i el tercer premi és per a la fotografia núm. 45, “Sobre els núvols”, relacionada amb el Taga i de la qual és autora Verònica Andrea Franco Pérez (Grup Ex. Amerenc Esquelles). Finalment, el premi especial del Comitè ha estat per a la foto núm. 2,”El Coscollet presidint el mar de núvols” de Rafa Yanes Bailen (Centre Exc. Teià).

Premi literari dels “100 cims”

En l’XI premi literari es van presentar 11 treballs corresponents a 10 autors. En aquesta ocasió, el jurat el van formar: Antoni Ricart i Joan Huertos, com a representants de la Junta Directiva; Fermí Azcona, Constantí Torres, Josep Pairó i Montse Ros, com a representants del Comitè dels “100 Cims”; i Francesc Roma, com a autor de llibres i guies relacionats amb l’excursionisme. El jurat va concedir el primer premi al treball “Un altre Puigmal”, del qual n’és autor Josep M. Montragull Llenas (Centre Exc. la Xiruca Foradada); el segon premi és per al treball “El paquiderm de Montserrat”, relacionat amb el Roc de Sant Salvador (l’Elefant) i del qual n’és autora Mònica Bofill Bacardit (Club Exc. Madteam); i el tercer premi és per al treball  “La talaia magnífica”, del qual n’és autor Albert Masó Garcia (Unió Ex. Sabadell) i que està relacionat amb el cim de Sant Jeroni. Finalment, l’accèssit se l’ha endut el treball “Tancant el cercle” del qual n’és autor Xavier Martorell Boada (Centre Ex. Tarragona) i que està relacionat amb la Tossa Grossa de Montferri.

S’espera poder fer el lliurament de premis tal i com s’ha organitzat i a la mateixa població canareva però caldrà veure l’evolució de la situació sanitària i, per tant es demana que estigueu atents a les informacions que s’aniran publicant.