FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Jordi Costa Torné
Foto: Jordi Costa Torné

Notícies - 11/02/2022

El Comitè dels “100 Cims” convoca un nou concurs de vídeo

Alpinisme Excursionisme 100 cims

Enguany, el Comitè dels “100 Cims” convoca un nou concurs de vídeo que se sumarà als habituals concursos “Fotocims” i literari que ja arriben a les seves 13es edicions. Aquest nou certamen premiarà a la millor ressenya d’una excursió en format vídeo, una novetat d’enguany que el Comitè espera que tingui prou acceptació entre els participants dels “100 Cims” i la resta de federats.

Al nou certamen hi podran participar tots els federats que ho desitgin, amb independència de la seva participació al repte dels “100 Cims”. La temàtica dels vídeos serà una ressenya a qualsevol dels 308 cims que figuren al llistat. Es pot mostrar només la pujada, incloure la baixada, o fer una ruta circular. En qualsevol cas, es tracta d’oferir a l’espectador l’informació necessària, en format vídeo, per seguir la ruta proposada, així com mostrar els punts d’interès i posar en valor el territori.

La finalitat és que els excursionistes federats puguin donar a conèixer els cims que consten al llistat oficial dels “100 Cims”.

59 federats van superar el repte dels “100 Cims” el 2021

El passat 2021 van ser 59 els federats que van superar el repte dels “100 Cims”. Malgrat la pandèmia viscuda i les limitacions de circulació, el Comitè dels “100 Cims” considera que és un número prou alt. A aquests 59 federats s’han d’afegir el 37 que han superat els “2×100 Cims” i els 5 que han superat els “3×100 Cims”. Així mateix, dues entitats han superat les 2.000 ascensions del seus socis.

Recordem que el dia 22 de maig, la Trobada dels “100 Cims” serà organitzada per l’Agrupació Excursionista Cabirols de Roses. Aviat es donarà tota la informació sobre la Trobada d’enguany.

Què és el repte dels 100 Cims?

Tal com diu el seu nom, el repte dels “100 Cims” s’assoleix quan es puja al cim de 100 muntanyes d’una llista de 308 muntanyes representatives de Catalunya, la Catalunya del Nord i Andorra i té la intenció de promocionar la coneixença del nostre territori mitjançant l’excursionisme. Tot i això, aquells que ja han superat la prova poden continuar participant-hi doblant o triplicant l’objectiu inicial. El repte s’assoleix en el moment en què els fulls de validació tenen entrada a la FEEC (per qualsevol mitjà), però sempre amb el límit del 31 de desembre de cada any.

 

Federats i entitats que han assolit el repte dels “100 Cims”

Bases del XIII Premi Literari

Bases del XIII Concurs “Fotocims”

Bases del I Concurs “Videocims”