FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 04/09/2023

El Coll Forcat acull la 10a Trobada Senderista Transfronterera

Alt Empordà Excursionisme Senders

Aquest diumenge 3 de setembre ha tingut lloc al Coll Forcat (Alt Empordà) la desena edició de la Trobada Senderista Transfronterera dels Pirineus. La jornada ha estat organitzada conjuntament per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i el comitè regional d’Occitània de la Federació Francesa de Senderisme (FFRP).

La trobada ha aplegat prop d’un centenar de senderistes que han participat de la caminada fins al Coll Forcat (828 m) a través del sender transfronterer GR®-T 89. Aquest és un dels passos de muntanya que uneixen ambdós vessants de la serra de l’Albera, entre l’Alt Empordà i el Vallespir.

Com cada any, la jornada pretén fer valdre la feina que es fa des de la federació catalana i des de la FFRP per unir el GR 11 i el GR 10, els grans senders de banda i banda dels Pirineus.

Els excursionistes han arribat al Coll Forcat després de superar 328 metres de desnivell positiu en 2,15 quilòmetres. Tot seguit, s’ha dut a terme l’habitual acte institucional amb representants tant de la FEEC com del comitè occità. Per part de la federació catalana hi han assistit Jordi Merino, president; Josep Casanovas, vicepresident primer; Carme Delgado, secretària; Francesc Francès, vocal, el coordinador de Senders, Marià Morera i Ramon Tornero, membre del comitè de refugis. De la federació francesa cal destacar la presència de la representant del comitè regional d’Occitània, Christiane Agrafeil. A més de fer el seu parlament, Agrafeil ha convidat la FEEC a participar en els actes senderistes del gener que engegaran l’any olímpic i que acabaran a París, tot unit pel GR 92, nomenclatura que fa honor als Jocs Olímpics de Barcelona.

Un cop acabat l’acte institucional, ha tingut lloc al poble de Requesens un dinar de germanor entre el col·lectiu senderista.

Al final de la desena edició de la Trobada Senderista Transfronterera dels Pirineus, s’ha planificat la jornada de l’any vinent, que com sempre se celebrarà el primer diumenge de setembre. En principi, l’acte transcorrerà a la Cerdanya i es mourà entre les poblacions de Puigcerdà, la Tor de Querol i Llívia.