FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 04/09/2017

El coll de Malrem acull la IV Trobada Senderista Transfronterera

Excursionisme Senders

El coll de Malrem (1.131 m), situat a la carena fronterera entre el Ripollès i el Vallespir, ha estat l’escenari escollit per a dur a terme una nova edició de la Trobada Senderista Transfronterera dels Pirineus. Seixanta-dos participants han pogut gaudir d’aquesta trobada que enguany arriba a la quarta edició i que ha estat organitzada per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i el Comitè Departamental dels Pirineus Orientals de la Federació Francesa de Senderisme (FFRP), amb el suport del Club Excursionista Ripoll.

Cal destacar l’àmplia participació de senderistes d’arreu de Catalunya en aquesta edició, ja que pràcticament totes les vegueries hi han estat representades.

Amb Beget com a punt de trobada, els participants van caminar fins al coll de Malrem, resseguint el traçat de l’itinerari transfronterer GR®T 83, un dels molts itineraris que uneix el GR® 11 amb el GR® 10 francès i continuació del GR® 83 fins al Canigó.. Un preciós recorregut de muntanya que supera un desnivell de 646 metres en poc més de 3,5 quilòmetres. Un cop a dalt del coll, i abans d’un breu acte institucional, es va fer un merescut dinar de motxilla.

Tant el coordinador de senders transfronterers, Marià Morera, com el vicepresident segon i responsable de l’Àrea de Territori de la FEEC, Josep Casanovas, van agrair l’assistència de tots els participants en una trobada que va néixer amb la voluntat de posar en valor la feina que es fa des de les dues federacions (FEEC i FFRP) per unir els dos grans senders transpirinencs. El vicepresident del Consell Comarcal del Ripollès i alcalde de Molló, Josep Coma, va cloure l’acte posant en valor la sort de poder recórrer el Pirineu pels enllaços tan catalans com francesos.

Fotos / Enric Puig