FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 05/12/2014

El Club Excursionista Reddis de Reus projecta l’audiovisual dels 40 anys de l’expedició catalana a l’Annapurna Est

Alpinisme Cultura

L’auditori de l’Hospital Sant Joan de Reus ha acollit aquest dijous al vespre la projecció de l’audiovisual dels 40 anys de l’ascens a l’Annapurna Est per una expedició catalana, i que va ser el primer cim de més de 8.000 metres assolit per alpinistes de l’Estat espanyol. Organitzat pel Club Excursionista Reddis, el documental s’ha projectat dijous 4 de desembre a les 20.30 hores i l’entrada pels assistents ha estat gratuïta.

L’audiovisual que s’ha visionat, gravat l’any 1974 però remasteritzat i en format digital, es va realitzar a la tornada dels expedicionaris, reflectint els tres mesos d’expedició. La projecció, a més a més, ha comptat amb la presència d’alguns dels alpinistes de l’expedició, que han contestat les preguntes dels assistents sobre les seves vivències i el material utilitzat fa 40 anys.

El 1974, els expedicionaris catalans Josep Manuel Anglada, Emili Civís, Jordi Pons, Marià Anglada, Enric Benavente, Manel Martín, Xavi Pérez, Antoni Villena i Eduard Blanchard van coronar el cim de l’Annapurna Est (8.026 m), a l’Himàlaia del Nepal, arribant al cim el vespre del 29 d’abril.