FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 11/06/2016

El Club Excursionista Independent, campió de Catalunya de Caminades de Resistència

Caminades de resistència

La desena edició de la Marxa Cap de Rec – Memorial Narcís Castanyer, organitzada per el Club Muntanyenc Sant Cugat, ha acollit el Campionat de Catalunya de Caminades de Resistència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), a l’entorn de Lles de Cerdanya (Baixa Cerdanya), aquest dissabte 11 de juny.

Més de 400 persones ha pres la sortida, a les 6 del matí, des del refugi de Cap del Rec. Han cobert una distància de 51 quilòmetres, amb un desnivell acumulat de 5.200 metres, passant per indrets d’alta muntanya com el Port de Vallcivera (2.517 metres), el Coll de Sant Vicenç (2.577 metres) o el refugi Estanys de la Pera (2.400 metres). La majoria de participants a la marxa han coincidit en nomenar com a punt més dur d’aquesta la pujada fins al Coll de Sant Vicenç, on han superat un desnivell positiu de 1.400 metres quan ja portaven més de 30 quilòmetres a les cames: “La pujada ha sigut espectacular, en un bonic entorn d’alta muntanya, però he arribat a dalt del coll al límit. Veia a gent per davant meu, lluny, més amunt, i pensava que no arribava mai”, ha comentat una de les participants a meta.

La meteorologia ha sigut variable durant tot el dia, i la temuda pluja només ha tingut un paper anecdòtic. Els núvols i una temperatura agradable han facilitat la marxa a tots els participants. Malgrat comptar amb unes condicions favorables, els primers en arribar a meta han sigut més lents que en altres edicions, arribant al refugi del Cap del Rec en 6 hores i 35 minuts.

El Club Excursionista Independent, amb 37 participants a la marxa, s’ha proclamat campió de Catalunya de Caminades de Resistència, i ja suma sis campionats consequtius. El subcampionat se l’ha emportat el CE Madteam, amb 14 participants. La tercera plaça del campionat ha sigut per l’entitat de les terres de l’Ebre, l’AE Trail Roquetes, amb 8 participants. El Club Muntanyenc Sant Cugat, entitat organitzadora de la marxa, s’ha quedat a les portes de compartir la tercera posició, al comptar amb 7 participants. El president de la FEEC, Jordi Merino, ha sigut l’encarregat d’entregar els trofeus del campionat a les entitats guanyadores.

Fotografies / Ivan Torres