FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 27/10/2019

El Club d’Esquí Girona (SE) és el Campió de Catalunya de Curses per Equips

Garrotxa Curses per Muntanya

L’Alta Garrotxa ha aplegat aquest cap de setmana la mítica cursa solidària Trepitja Garrotxa, organitzada pel Centre Excursionista d’Olot, i ha acollit dues de les proves incloses dins el calendari competitiu de curses per muntanya de la FEEC: el Campionat de Catalunya de curses per Equips i la 8a Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència.

La cursa que ha puntuat pel Campionat de Catalunya ha sortit el diumenge a les 8 del matí des del centre de la població d’Oix, i ha realitzat un recorregut circular de 23 quilòmetres i 1.200 metres de desnivell visitant les poblacions de Talaixà i Santa Bàrbara.

El Club d’Esquí Girona (SE) s’ha mostrat superior des de l’inici fins al final de la cursa.Tres membres del Club han aconseguit pujar al podi en categoria individual i això els ha donat avantatge respecte els seus rivals. Amb una suma final de 33 punts els ha donat la victòria del campionat català. El subcampió ha estat l’equip Monistrolenc que s’ha endut el segon lloc del podi amb 79 punts. El tercer calaix se l’ha emportat l’equip Pontsicà amb només un punt de diferència respecte el segon classificat.

Sis equips són els que han competit pel títol del campionat català: Club Esquí Girona (SE), Monistrolenc, Pontsicà, MadTeam, Terra Volcans i Obligats Soferts.

Podi del Campionat de Catalunya per Equips

Ester Franch i Víctor del Águila s’emporten l’Ultra Trepitja Garrotxa

El dissabte s’ha donat el tret de sortida a la prova reina de la Trepitja Garrotxa, l’Ultra Trail, que ha estat l’última prova puntuable per la 8a Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència de la FEEC. Amb sortida i arribada a la població d’Oix, els corredors han creuat la subcomarca de l’Alta Garrotxa amb 84 quilòmetres i 4.750 metres de desnivell positiu.

Tant en categoria masculina com en femenina els podis ja s’han decidit gairebé des de l’inici de la sortida. Ester Franch (Club Esquí Girona SE) al primer avituallament que es trobava al Coll del Cortal a uns 10 quilòmetres de la sortida, ha passat com la líder en categoria femenina i no ha abandonat el lideratge fins al final. A mesura que ha anat sumant quilòmetres i desnivell ha aconseguit agafar avantatge respecte les seves rivals arribant a línia de meta amb un temps total de 3 hores i 43 minuts. Per darrera de Franch, la segona classificada ha estat Anna Altarriba (AE Muntanyencs d’Arenys de Munt) parant el cronòmetre 15 minuts més tard que la líder. Per segon any consecutiu, el darrer lloc del podi ha estat per la corredora Núria Codina (Club Esp. Pedala.Cat Balaguer) amb un temps total de 6 hores i 16 minuts. Codina ha arribat aquesta prova líder a la classificació general de la Copa Catalana després d’haver participat a les altres curses de la prova, la Trencacims i la Valls d’Àneu.

Ester Franch, guanyadora de l’UItra Trepitja Garrotxa, passant per l’avituallament de Beget

En categoria masculina, el jove tarragoní Víctor del Águila (Club Excursionista Trail Tarraco) no ha tingut rival, corrent sempre com a líder de cursa. Águila s’ha proclamat guanyador de la Trepitja Garrotxa quan ha arribat a Oix en 10 hores i 3 minuts. El segon classificat ha estat Jesús Pau Vázquez (Espot Esquí Club Valls d’Àneu) creuant la línia de meta una hora més tard que el primer. Vázquez també ha competit a les altres curses de la Copa Catalana i ha arribat a l’última prova en segona posició de la classificació general. Ha tancat el podi masculí Sergi Puigmal (Vo2 Team) finalitzant la cursa en 11 hores i 17 minuts, tres minuts més tard que el segon.

Víctor del Águila, guanyador de l’Ultra Trepitja Garrotxa, passant per l’avituallament de Beget

A l’entrega de premis hi ha assistit Jordi Merino (president de la FEEC), Antoni Massagué (director tècnic de la FEEC), Ramon Regí (president del Club Excursionista d’Olot), Paco Gil (director de la cursa), Moi Xarles (director tècnic de la cursa) i els representants de Noel i de la Fundació A.Bosch.

Durant tot el cap de setmana, centenars de corredors solidaris han trepitjat la Garrotxa per una bona causa. La Trepitja Garrotxa és un esdeveniment solidari el qual l’organitzador, el Centre Excursionista d’Olot, destinarà tots els beneficis a la Fundació Albert Bosch, qui treballa en projectes de recerca mèdica infantil.