FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Adrià Colomer
Foto: Adrià Colomer

Notícies - 06/09/2021

El Circuit Català d’Escoles de Trail gaudeix d’una gran ‘Up Xic’

Osona Curses per Muntanya Curses per Muntanya

Més d’una vuitantena de nens i nenes de tot el país es van trobar aquest cap de setmana a la segona prova del Circuit Català d’Escoles de Trail que s’ha celebrat a Masies i Sant Hipòlit de Voltregà en el que ha estat la tercera edició de la Up Xic.

Des de l’organització es van dissenyar recorreguts diferenciats per als participants de les escoles de trail.

Sub 6 (5 i 6), amb 430m de recorregut i 26m+ ,  Sub 8Prebenjamí ( 7 i 8) amb 1Km i 100m+,  Sub 10Benjamí (9 i 10) amb un recorregut de 1’31Km i 200m+ .  Sub 12 – Categoria Aleví (11 i 12) amb un recorregut de 2’75KM i 420m+ .

Els recorreguts van tenir molt bona acollida entre els participants que van gaudir d’una jornada espectacular d’esport i muntanya. L’experiència dels organitzadors en curses per muntanya i en l’esport de base de les curses per muntanya ha servit per poder oferir amb més petits una prova molt adaptada a les seves condicions. Actualment Laia Aguilar, Pol Vivet, Marc Camprubí Jacob Sánchez i Marc Trasserra són els encarregats d’organitzar des del CE Voltraganès aquesta cursa.

Cal recordar que el principal repte del  Circuit Català d’Escoles de Trail és crear unes petites festes de muntanya en les que els més petits, d’entre 4 i 13 anys. El circuit tot i tenir un aspecte competitiu de formació, vol fugir de guanyadors i perdedors i no farà una classificació final. Tots els participants tindran el mateix premi i per part de la FEEC es volen incentivar els valors de la muntanya en les joves promeses de les curses per muntanya del país.

Up Xic, un projecte jove

La cursa es va estrenar l’any 2018 a través d’un projecte d’un treball de final de curs i sempre ha anat lligada als esportistes en formació.

Up Xic neix d’un humil projecte de 3 joves estudiants l’any 2018. Neix amb el lema “EL/LA PROTAGONISTA ETS TU” que reflexa la intenció de l’organització en tractar a tots els participants de la millor manera possible i crear un molt bon ambient d’esport salut. Amb un primer any de molta il·lusió s’arriba fins als 80 participants en la primera Cronoescalada Up Xic.

A partir d’aqui s’uneixen 2 integrants més a l’equip organitzatiu que amb molta feina i dedicació, l’any 2019 es decideix de fer entrar en la programació de la cursa una sèrie de curses infantils, anomenades Up Xic Kids, dins del calendari de la Catalonia Kids Cup. Amb aquestes curses s’aconsegueixen fins a 250 participants.

Per a aquest 2021 s’introdueix com a novetat la incorporació de la Up Xic Kids al I Circuit Català d’escoles de Trail organitzat per la FEEC.

8 proves repartides en un calendari escolar

El Circuit estarà format per vuit proves repartides durant el 2021 i 2022, en mesos escolars. Per escollir-les s’han repartit de tal manera que no hi hagi acumulació de proves, sinó que estiguin diversificades entre l’agost del 2021 al juny de l’any 2022.

Després de l’estrena a la Verticalp i de la Up Xic, la pròxima cita serà el pròxim 19 de desembre a la cursa de Raions del Centre Excursionista de Catalunya.

  • 19 de febrer 2022 – Vallès Drac Kids (Centre Excursionista Terrassa)
  • març 2022 (sense data) – Entre Castells Vilajuiga (GE Capgirell – Club Trail Running Cap de Creus )
  • 1 de maig 2022- Mitja Kids (Escola trail Barcelona)
  • 28 de maig 2022 – Mini Trail (Trail Xics Montseny)
  • 5 de juny 2022 – Berga Trail Kids (A.E. Mountain Runners del Berguedà)