FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 12/03/2021

El Circuit Català de Marxa Nòrdica ja té calendari

Marxa nòrdica

Finalment, i tot i les dificultats actuals per organitzar activitats esportives a causa de la pandèmia, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya presenta el calendari de la tercera edició del Circuit Català de Marxa Nòrdica.

Aquesta disciplina és una de les més noves que ha començat a gestionar la FEEC en els darrers anys. La seva implantació a Catalunya ja és un fet, tant a nivell esportiu com també en aspectes que potencien activitats saludables.

La marxa nòrdica (en anglès, nordic walking; en finès sauvakävely) va néixer a Finlàndia com una forma d’entrenament per als esquiadors de fons a l’estiu. Consisteix a caminar amb uns bastons especialment dissenyats per a aquesta activitat esportiva amb una tècnica específica. Una correcta tècnica es basa en una progressió de passos i moviment dels braços, avantbraços i mans, a les quals van subjectes els bastons específics per a la pràctica d’aquest esport, respectant la caminada natural fent un ús actiu dels bastons.

Un calendari amb 15 proves per tot el territori

Aquest any, la marxa que donarà el tret de sortida al calendari serà la 2a Nordic Walking per Osona, organitzada per la Unió Excursionista de Vic, que se celebrarà el dia 25 d’abril i que constarà d’un recorregut de 10km i 193m de desnivell positiu acumulat. Les inscripcions ja es poden fer a través del web de l’entitat.

Al maig serà el torn de les proves del Club d’Esports de Muntanya Cerdanyola i l’Agrupació Científico-Excursionista Mataró amb La Marxerola i La Nòrdica de l’Agrupe, el 16 i el 29 de maig. Al juny es concentraran tres marxes més; la del Centre Excursionista Taradell, La Marxa pels voltants de Taradell que se celebrarà el dia 6; la de l’Associació Esportiva Nordic Walking Catalunya, La Caminada Marxa Nòrdica Cerdanya el dia 13; i la 5a Ecomarxa del Centre Excursionista Ripollet, el dia 20. Les encarregades d’acomiadar l’estiu seran la 3a Selva Nordic Walking del Club Excursionista Arítjol el 4 de juliol, la 4a Nòrdica de Prades de l’Associació Excursionista Els Birimbins de Prades el 18 de juliol i la En Marxa pel Rodal – 3a Marxa Nòrdica per Sabadell de la Unió Excursionista de Sabadell que se celebrarà el 19 de setembre.

La tardor començarà amb la 10a Marxa del Corredor Verd del Vallès, organitzada pel Club Muntanyenc de Terrassa, el Club Muntanyenc Sant Cugat, la Unió Excursionista Matadepera i el Club Excursionista Sant Quirze del Vallès, i que se celebrarà el 2 d’octubre. Tot seguit, serà el torn del Club Centre Excursionista Sant Joan Despí i el Centre Excursionista de Catalunya, amb la 4a Walking Carabruta i la NordiCEC els dies 17 i 24 d’octubre. Al novembre, la 2a Marxa Nòrdica de Castellar del Vallès del Centre Excursionista de Castellar i la 4a Marxa de la Salut del Club Muntanyenc Sant Cugat, els dies 7 i 14.

Per últim, l’encarregada de tancar el circuit serà la Marxa Nòrdica de la Imperial Tàrraco Trail del Centre Excursionista Alliberadrenalina i que se celebrarà el 5 de desembre.

En la darrera edició només es va poder solucionar una de les proves del circuit que es va fer a Prades.