FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Jaume Llugany
Foto: Jaume Llugany

Notícies - 17/05/2023

El Circuit Català de Marxa Nòrdica fa camí per Viladecavalls

Vallès Occidental Marxa nòrdica

Aquest passat 14 de maig va celebrar-se la prova Entorns de Vila a Viladecavalls (Vallès Occidental), que s’emmarca dins del Circuit Català de Marxa Nòrdica de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). La caminada, cinquena aturada del calendari de l’especialitat, va ser organitzada pels Corredors de Fons de Viladecavalls.

La prova va aplegar prop de 40 participants que van recorre els voltants d’aquest municipi vallesà en un dia assolellat. El recorregut va comptar amb un traçat de 7.300 metres entre camins i corriols com el Camí de la Tomba, can Sanahuja i ca n’Oleguer, tot tornant per la urbanització de can Turu.

Què és la Marxa Nòrdica

En anglès, nordic walking i en finès, sauvakävely, va néixer a Finlàndia com una forma d’entrenament per als esquiadors de fons a l’estiu. Aquesta disciplina consisteix a caminar amb uns bastons especialment dissenyats per a aquesta activitat. És una especialitat amb una tècnica molt definida que es caracteritza per una progressió de passos i moviment dels braços, avantbraços i mans, a les quals van subjectes els bastons propis de la disciplina. D’aquesta manera, amb el seu ús actiu, es respecta la caminada natural.

La pròxima aturada del Circuit Català de Marxa Nòrdica serà En Marxa pel Rodal. 5a Caminada de Marxa Nòrdica per Sabadell el 21 de maig, organitzada per la Unió Excursionista de Sabadell.