FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Sergi Garcia
Foto: Sergi Garcia

Notícies - 06/03/2024

El Circuit Català de Marxa Nòrdica fa camí per la Terra Alta

Terra Alta Marxa nòrdica Excursionisme

El Circuit Català de Marxa Nòrdica de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya va celebrar la segona prova del calendari. El passat dissabte 2 de març va tenir lloc la Marxa de la Clotxa, organitzada per l’Associació Esportiva Nordic Walking Catalunya, a Bot (Terra Alta).

Aquesta jornada de marxa nòrdica va aplegar un centenar de persones que es van dividir entre les dues opcions de recorregut. Un itinerari llarg de gairebé 13 km i 250 m de desnivell positiu, i un de curt que va comptar amb una distància de 8 km i 120 m de desnivell positiu. La prova va arrencar des de l’emblemàtica antiga estació de Bot, que es troba al mig de la Via Verda de la Terra Alta. Els participants van poder gaudir de les vistes espectaculars sobre el massís dels Ports i la vall del riu Canaletes.

Foto: Ilda Vico

A més, la Marxa de la Clotxa va tenir l’al·licient d’estar integrada en el programa del Cicle Estacions d’Hivern de la població botenca, una iniciativa que combina arts en viu, ruralisme, vi i gastronomia. Així doncs, els participants van completar un dia de marxa nòrdica i d’altres experiències per a conèixer encara més aquesta zona del país.

El Circuit Català de Marxa Nòrdica continuarà el pròxim 17 de març amb la 8a Ecomarxa, organitzada pel Club Marxa Nòrdica Collserola.