FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavier Capdevila
Foto: Xavier Capdevila

Notícies - 10/11/2022

El Circuit Català de Caminades de Resistència tanca amb la 27a Marxa del Garraf

Baix Llobregat Caminades de resistència

El Circuit Català de Caminades de Resistència arriba al seu final amb la 27a Marxa del Garraf, celebrada aquest passat cap de setmana. La caminada, organitzada per la Unió Muntanyenca Eramprunyà, ha comptat amb més de 500 participants.

Enguany, la Marxa del Garraf ha tingut un exigent recorregut circular de 46km de distància i 1.650m de desnivell positiu acumulat pels indrets més bonics del Garraf. Els participants han sortit de manera esglaonada entre les 6h i 6.30h i han tingut un temps màxim de 13h per a completar l’itinerari. El dia, radiant, ha acompanyat als excursionistes durant tota la jornada.

El recorregut s’ha iniciat amb el cel encara fosc a la Plaça Balmes de Gavà (Baix Llobregat) i s’ha dirigit cap a Castelldefels, on ha començat a ascendir cap al Turó del Fanxó (279m) i el Puig del Cervol (311m), passant per l’observatori astronòmic de Cal Ganxo. La cua de participants equipats amb els seus frontals enfilant-se pel Parc del Garraf ha estat tot un espectacle. Tot seguit, els participants han arribat a Campgràs (520m), des d’on els participants han pogur gaudir de la preciosa sortida del sol i de les vistes a La Morella, cim emblemàtic del Garraf. Acompanyat d’unes meravelloses vistes al mar, el recorregut ha baixat cap al centre d’informació del Parc Natural del Garraf, La Pleta, i cap a Garraf poble. Des d’aquí, a nivell de mar, el recorregut ha tornat a fer una forta pujada passant per la masia de Can Lluçà i la Casa Vella, fins a la Collada de Vallgrassa. Ha continuat fins a la Vall del Teix i ha arribat prop del Puig de les Agulles (552m), punt més alt de la caminada. Des d’aquí els caminadors només han hagut de baixar fins al punt final, Gavà.

18 caminades de resistència aquest 2021

Amb la 27a Marxa del Garraf tanca tot un any de caminades de resistència emmarcats en el Circuit Català de Caminades de Resistència 2022, començant el 6 de març amb la 10a Travessa Rubí-Sant Jeroni-Montserrat i la 22a Marxa dels Castells de la Segarra i acabant aquest passat 6 de novembre amb la caminada de la Unió Muntanyenca Eramprunyà. Des de la FEEC volem agrair a totes les entitats i voluntaris que heu fet possible el Circuit d’enguany, a totes les persones que heu participat i en especial a Xavier Capdevila que any rere any fa un esforç immesurable perquè puguem gaudir d’unes magnífiques fotografies de les diferents caminades del Circuit.