FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quim P. Casadesús
Foto: Quim P. Casadesús

Notícies - 24/01/2022

El cim del Sobrepuny decidirà qui representarà Catalunya a l’estatal de curses verticals

Berguedà Curses per Muntanya Seleccions catalanes

Un simulacre de competició determinarà qui anirà al Campionat d’Espanya de Curses per Muntanya Vertical en representació de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya en les categories Juvenil, Júnior i Absoluta, a més a més de tenir en compte els criteris de selecció habituals per a cada categoria. Enguany s’ha decidit realitzar una prova extra com a procés de selecció per a decidir els integrants del combinat català, ja que aquest 2022 no hi ha cap prova al calendari de la FEEC prèvia al Campionat estatal que tindrà lloc a Ladrillar (Càceres) el dia 12 de març.

El seleccionador, Pere Rullan, decidirà doncs els integrants de la selecció amb aquesta prova i recuperant resultats de la temporada anterior. Rullan vol veure l’estat actual dels esportistes abans de participar a l’estatal per poder decidir la selecció.

La prova de selecció tindrà lloc el 12 de febrer a Vilada (Berguedà) i constarà d’una prova cronometrada contra-rellotge amb sortida individual cada 20 segons, després d’un primer tram neutralitzat. El recorregut serà el mateix per a totes les categories (Absoluta, Juvenil i Junior), amb un traçat d’uns 4 km de distància i 750 m de desnivell positiu fins a arribar al cim del Sobrepuny. A les 9.30h hi haurà un petit briefing informatiu al Casal Pirinenc, situat a la plaça de la Vila de Vilada i a les 10.30h tindrà lloc la sortida del primer corredor. No hi haurà entrega de premis al tractar-se d’una prova selectiva.

Les inscripcions a la prova es poden fer a través del gestor d’inscripcions de la FEEC fins al 10 de febrer i tindran un cost de 5€.

Per a poder-hi participar és necessari presentar el DNI i tenir el carnet federatiu de la FEEC vigent corresponent. Els participants menors de 18 anys hauran de dur l’autorització corresponent, descarregable des de la pàgina d’inscripcions.

A més a més caldrà presentar un Certificat Mèdic o Prova d’esforç amb data i signatura del metge. Aquest es pot adjuntar a l’enllaç que s’enviarà en el correu electrònic de confirmació un cop feta la inscripció, o bé enviant-lo al correu electrònic administraciotecnica@feec.cat abans del 10 de febrer.