FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 24/03/2014

El Centre Excursionista Empordanès inaugura les obres de millora del refugi de les Salines

El Centre Excursionista Empordanès inaugura les obres d’ampliació i millora del refugi de les Salines, situat a Maçanet de Cabrenys, amb una àmplia programació d’activitats esportives, culturals i socials per al proper diumenge 30 de març. La inauguració es realitzarà a les 13 hores i, just després, hi haurà l’actuació de circ amb la companyia Cuncurulla-Circ de Taula, i un dinar amb arròs de muntanya, pa i poma.

Abans s’ha programat una sortida en bicicleta des de la plaça de l’Institut Ramón Muntaner de de Figueres (Alt Empordà), i una sortida des de les Salines al Roc de Frausa i al pic de les Pedrisses. A la tarda, després del dinar, hi haurà ballaruga amb la Caputxeta d’Artesa, estirada de corda i traca final.

Aixopluig per a excursionistes des de 1967

El refugi, fundat el 1965 i posat en funcionament el 1967, està situat al costat del santuari de les Salines, a Maçanet de Cabrenys, i ofereix aixopluig a excursionistes que fan travesses per la zona o recórren el sender de Gran Recorregut dels Pirineus. S’hi accedeix pel sender que puja des de Maçanet, des de la Vajol o per la pista forestal. Es tracta d’una instal·lació no guardada, amb capacitat per a dotze places, d’ús lliure i gratuït. Té un espai per cuinar, aigua a l’exterior, llar de foc i lliteres amb matalassos.