FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pat Soler - FEEC
Foto: Pat Soler - FEEC

Notícies - 13/06/2024

El Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya es concentra als Alps

Alps Esquí de muntanya Centres de tecnificació

El Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya (CTEMC) de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) s’ha concentrat als Alps del 6 al 12 de juny per començar a preparar la temporada vinent.

L’objectiu principal d’aquestes estades ha estat treballar la tècnica de base de descens. Un cop comença el curs, el grup no té temps per a perfeccionar aquesta part fonamental de la disciplina, ja que és necessari centrar-se en la més física i de canvis, a més de la disputa de les curses. Així és que el CTEMC ha posat èmfasi en l’entrenament de descens que comportarà una millora de llarg recorregut.

Esquí de rodes fent l’Aup d’Uès. Foto: Jaume Planella

No obstant això, el Centre de Tecnificació també ha exercitat la part aeròbica. De fet, cada matí ha treballat la tècnica durant tres o quatre hores. I, a la tarda, ha realitzat diversos exercicis aeròbics: esquí de muntanya dos dels sis dies, esquí de rodes pujant el mític Aup d’Uès, entre altres ports, córrer o caminar amb bastons. Aquesta part dels entrenaments s’ha adaptat als esportistes lesionats, alguns d’ells han canviat córrer per la bicicleta de muntanya.

Els tècnics del CTEMC, Marc Pinsach i Aribau Portillo, i el tècnic extern d’esquí alpí Jaume Planella, qui ha col·laborat en la concentració, han fet una valoració molt positiva d’aquestes estades de set dies i sis dies d’entrenaments centrats en la tècnica de base de descens.