FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Carla López
Foto: Carla López

Notícies - 12/06/2020

El Centre de Tecnificació d’Escalada Esportiva de Catalunya tindrà seu a Vic

Osona Escalada esportiva Escalada

El Centre de Tecnificació d’Escalada Esportiva de Catalunya (CTEEC) tindrà seu fixa a Vic a partir del setembre de 2021.

El CTEEC que actualment està dirigit per Ivan Terricabras trobarà així un lloc on realitzar les seves concentracions dins del nou Centre de Tecnificació Esportiva (CTE) de la Catalunya Central que s’ha presentat a la capital d’Osona aquesta mateixa setmana.

El Centre de Tecnificació d’Escalada Esportiva de Catalunya és el planter de l’escalada esportiva al país en un esport que farà el seu debut olímpic en els JJOO que es dispuran en principi el pròxim estiu (2021) a Tòquio. Ara mateix cap esportista català d’escalada està classificat per aquests jocs tot i formar el gruix principal del combinat de l’Estat.

El nou CTE tindrà un rocòdrom fix per a realitzar els entrenaments dels membres del CTEEC i que serà un dels atractius principals d’aquest nou espai situat a Vic i impulsat per l’Ajuntament de Vic, la Universitat de Vic-Universitat de la Catalunya Central i la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física.

A partir d’ara es crearà una comisió per fer el seguiment del projecte del rocòdrom. En aquesta instal·lació hi haurà un mur de velocitat, de dificultat i de bloc per poder entrenar les tres modalitats olímpiques. La instal·lació serà muncipal i des de l’Ajuntament de Vic es vol proposar una gestió compartida amb la UE Vic. La instal·lació ha de servir també més enllà de l’aspecte purament competitiu per acollir activitats d’escalada per la formació o activitats extraescolars.

Noms com els de les campiones catalanes i estatals  Rut Casas (Grup Excursionista de Manlleu), Aida Torres (Centre Excursionista Torelló), Rut Montsech (CE Alpicat), Maria Benach (Centre Muntanyenc Sant Llorenç) o el subcampió d’Europa Juvenil Héctor Bazán (Grup Excursionista de Manlleu), entre d’altres.

El president de la FEEC, Jordi Merino, el Director Tècnic de la FEEC, Ton Massagué, i l’alpinista Ferran Latorre, van estar presents en la presentació oficial d’aquest nou Centre osonenc.

El Centre de Tecnificació d’Escalada Esportiva de Catalunya es va crear l’any 1997 i té com a objectiu principal preparar esportistes joves del territori català per a les competicions, autonòmiques, estatals i internacionals, en les modalitats d’escalada esportiva i escalada en bloc. Els esportistes segueixen un programa d’entrenament planificat i orientat a obtenir el rendiment més òptim, en funció de les seves característiques (nivell tècnic i físic en el moment d’ingrés) i del calendari de competicions de cada temporada.

Un nou equipament per l’esport català

El Centre de Tecnificació Esportiva (CTE) de la Catalunya Central tindrà la seu a Vic. La col·laboració a tres bandes entre l’Ajuntament de Vic, la Generalitat de Catalunya i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) s’ha oficialitzat aquest migdia amb la signatura d’un conveni per part de l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, la consellera de Presidència de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Budó, el rector de la UVic-UCC, Josep Eladi Baños, i el secretari general de l’Esport i l’Activitat Física de la Generalitat, Gerard Figueras. 

El nou centre promourà les potencialitats en l’excel·lència esportiva, compartirà serveis professionals tant en l’àmbit de l’esport com de la salut i promourà la realització d’estudis i projectes vinculats tant a l’esport d’alt nivell com a la pràctica esportiva en general i hàbits saludables. Un dels objectius d’aquest nou projecte és crear sinergies no només entre els agents promotors sinó també amb altres de futurs com ara federacions esportives i clubs esportius catalans.