FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 03/07/2018

El Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya es concentra a la Guingueta d’Àneu

Curses per Muntanya

Els membres del Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya (CTCMC) segueixen la temporada de concentracions. Aquest cap de setmana del 30 de juny i 1 de juliol van estar al Pallars Sobirà, concretament a la petita localitat de la Guingueta d’Àneu.

Els esportistes que van participar-hi van ser: Laia Gonfaus (Ass. Esp. Mountain Runners del Berguedà), Lore Menchaca (CE Madteam), Sebastià Feliu (Ass. Esp. Pallars), Ramon Caballeria (GECA Lletisonada), Quirze Sagué (UE Llançanenca) i Sergi Cabeza (CE Madteam) en categoria cadet.

Pel que fa a la categoría júnior, van ser-hi presents: Amàlia Bardolet (UE Vic), Maria Beringues (Ass. Esp. Mountain Runners del Berguedà), Marta Llagostera (AE 4000 peus), Isaac Barti (CE Olot), Aleix Solé (Ass. Alumnes Escola del Treball), Arnau Cases (Espot Esquí Club Valls d’Àneu) i Salomó Guinovart (AE Matxacuca).

Després de la disputa de la primera part competitiva de la temporada, aquesta activitat va tenir com a objectiu el treball tècnic en el desplaçament per diferents tipus de terrenys i pendents, així com la utilització dels bastons i la seva tècnica.

El dissabte es va realitzar un entrenament amb bastons i a la tarda es va treballar la força i la tècnica de cursa. Per acabar el dia, i gràcies als organitzadors de la baixada de falles de València d’Àneu, els integrants del centre van poder gaudir de la tradició de la baixada de falles que es realitza a la localitat per Sant Pere.

Finalment, el diumenge els joves corredors van fer la ruta d’alta muntanya de Bonaigua fins a la població de Borén. Van pujar al pic de Cigalera, passant per l’estany de Garrabea i baixant pel PR que voreja el riu d’Àrreu. Abans d’arribar finalment a Borén van visitar el petit poble en runes d’Àrreu.

L’equip tècnic del CTCMC recalca la importància de fer tot tipus de treball a l’hora de formar i entrenar els joves corredors de muntanya i sobretot donar importància al treball tècnic de desplaçament sobre diferent terreny, que sovint s’oblida. També es voldria agrair la col·laboració del Camping Vall d’Àneu, que sempre posen totes les facilitats possibles.

Text i fotos / Pere Rullan